DOM VE ABDAL TOPLULUKLARI DEPREMDEN NASIL ETKİLENDİ?

Kırkayak Kültür Sanat Derneği, 6 Şubat Depreminden sonra Suriyeli Mülteciler, Dom ve Abdal Topluluklarının Temel Hak ve Hizmetlere Erişimindeki Sorunlar” başlıklı bir çalışmaya imza atıyor.

DOM VE ABDAL TOPLULUKLARI DEPREMDEN NASIL ETKİLENDİ?

 

Gaziantep'te faaliyet gösteren Kırkayak Kültür’ün yürütmüş olduğu, “6 Şubat Depreminden sonra Suriyeli Mülteciler, Dom ve Abdal Topluluklarının Temel Hak ve Hizmetlere Erişimindeki Sorunlar” başlıklı çalışma Gaziantep'te yapılacak.

6 Şubat Depreminden sonra Suriyeli Mülteciler,  Dom ve Abdal Topluluklarının Temel Hak ve Hizmetlere Erişimindeki Sorunlar” Projesi kapsamında “Sıfırdan başladık, yine sıfıra döndük…” başlıklı yeni raporumuzun tanıtım toplantısı 22 Şubat Perşembe, 13:30 – 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kırkayak Kültür Genel Koordinatörü Kemal Vural Tarla, "Depremin büyük bir yıkıma sebep olduğu, 5 ilde yaşayan   yerel ve mülteci Dom, Abdal topluluklar, mülteci ve göçmen topluluklar ile dezavantajlı yerel toplum kesimlerinin temel hak ve hizmetlere erişimde karşılaştıkları sorunları ve ayrımcı uygulamaları nasıl deneyimlediklerini  ortaya koymak amaçlanmaktadır.Toplantı dilinin Türkçe ve İngilizce olacağını hatırlatmak ister ve toplantı sırasında, her zamanki gibi, İngilizce ve Türkçe dillerinde simultane tercüme sağlanacağını belirtmek isteriz. Çalışma 22 Şubat günü saat 13:30'da Tuğcan Otel Dicle Salonu'nda gerçekleştirilecektir" dedi.

 

 

 

 

 

 

20.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR