DEPREMDE BEBEKLERE KOŞAN GAZİANTEPLİ HEMŞİREYE ÖDÜL

Merhamet ve Emek Ödül Töreninde; iyilik yapmış, merhametiyle toplumda farkındalık yaratmış ve örnek teşkil edecek kişilere ödülleri teslim edildi. Deprem anında, kuvözdeki bebeklere koşan İnayet Topçuoğlu hemşiresi Sevda Alakuş ödüle layık görüldü.

DEPREMDE BEBEKLERE KOŞAN GAZİANTEPLİ HEMŞİREYE ÖDÜL
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi ATO meclis Salonu’nda Yapıldı. 
 
Cumhur Haber Ajansı Medya Grubu tarafından geleneksel hale gelen ve beşincisi düzenlenen Merhamet ve Emek Ödül Töreninde; iyilik yapmış, merhametiyle toplumda farkındalık yaratmış ve örnek teşkil edecek kişilere ödülleri teslim edildi. 
 
Törene İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, KKTC Büyükelçi Müsteşarı Fatma Arşehit Soykan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Doktor Emin Serin, Bağımsız Ankara milletvekili Adnan Beker, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akdemir, Ak Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan ve ünlü sanatçı Murat Kekilli de katıldı.
 
Cumhur Haber Ajansı Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Seyfi Uzunkök;
 
“Merhamet sevgiden geçer. Sevgi olmayan da merhamet olmaz. Biz de bu minvalde yola çıkarak, Merhamet ve Emek Ödül Töreni adı altında halk kahramanlarına ödül vermeye devam ediyoruz. Cinayetlerin, hırsızlıkların çoğaldığı dünyamızda hayat kurtaran, para bulup sahibine veren insanların değerini bilmemiz gerekir.”dedi
 
Uzunkök, Alev Alatlı’nın “asıl olan helalleşmektir” ile alakalı yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak içinden alıntılar yaptı. Sonrasında insanlığın eşyaya verdiği değerin abartıldığını ifade eden Uzunkök, insanların eşya için değil eşyaların insan için çalışması gerektiğini ifade etti. Toplumda kahramanların her geçen gün artması dileğini dile getirdikten sonra töreni geçildi.
 
Şeyma Alakuş'a anlamlı ödül
 
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 10 ili kapsayan depremler Gaziantep'te de büyük yıkıma neden oldu. Meydana gelen depremlerde Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde güvenlik kameraları tarafından kaydedilen kahramanlık görüntüleri herkesi duygulandırdı. Hastane'de görevli Şeyma Alakuş deprem anında kendisini dışarı atmak yerine doğruca hastane içlerindeki hasta çocukları kurtarmaya koştu.
24.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR