1234 ERKEĞE "KADINA ŞİDDET UYGULAMA" DERSİ

Gaziantep jandarması bir ayda 1350 kadının telefonuna KADES uygulanmasının yüklenmesini sağladı, 1234 erkeğe kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili farkındalık eğitimi verdi.

1234 ERKEĞE "KADINA ŞİDDET UYGULAMA" DERSİ

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, “Kadın Acil Destek (KADES)” uygulamasının farkındalığının artırılması ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun anlatılmasına yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep jandarması son bir ay içerisinde kent genelinde (1.350) kadının  telefonuna aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarında cihaz konum bilgisi açarak bir tuşla Acil Çağrı Merkezine ulaşmalarını sağlayan ve olay yerine en yakın devriyenin sevk edildiği bir uygulama olan KADES aplikasyonu yükletilmesini sağladı. Jandarma bu kapsamda ve uygulama hakkında bilgilendirme yaparak  bin 234 erkeğe  farkındalık eğitimi verdi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı toplumsal farkındalığın artırılarak aile içi ve kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalara aralıksız devam edileceğini duyurdu.

20.02.2024 (Haber Merkezi)