Fırıncıların zam talebine, halk ekmek fırını ile rest

Fırıncılar ekmeğe yeni bir zam istiyor, belediye başkanları ve siyasiler halkın tepkisinden çekiniyor.

Fırıncıların zam talebine, halk ekmek fırını ile rest

 

Girdi maliyetlerini öne sürerek zarar ettiklerini gerekçesiyle franca ve pideye zam yapılmasını talep eden fırıncı esnafına, halk ekmek fırını ile rest çekiliyor. Özellikle Gaziantep gibi AKP’nin kalesi olan bir kentte siyasiler ve belediye başkanları u hassas konuda  seçmen tepkisinden çekiniyor.

Gaziantep’teki yüzlerce franca ve pide fırını sahibi; un, maya, yakıt, işçilik, kira gibi gider kalemlerinin arttığını öne sürerek ekmeğe zam yapılmasını istiyor. Bu taleplerinin mensubu oldukları oda üzerinden gerçekleşemeyeceğini bilen esnaflar, belediye başkanları ve siyasilerden medet umuyor.

İçinden geçilen zorlu ekonomik süreç, hayat pahalılığı, enflasyon, işsizlik, halkın alım gücünün düşmesi gibi nedenlerle seçmenin tepkisinden çekinen belediye başkanları ve siyasiler ekmekte yeni bir zamma sıcak bakmıyor.

Fırıncıların zamda ısrarcı olmaları üzerine başta büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının, “Ekmeğe daha yeni zam yapıldı. Halkın alım gücü düştü. Temel gıda maddesi olan ekmeğe zam için ısrarcı olursanız halk ekmek fırınlarını devreye sokarız” dedikleri ifade ediliyor.

Gaziantep’te CHP eski Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz tarafından 60. Yıl Mahallesi’nde açılan halk ekmek fabrikası, yaklaşık 15 yıl önce kapatılmıştı.

Gaziantep’te geçen ay ekmeğe yapılan zamlarla pide ve franca 2 TL’den satılmaya başlanmıştı.

17.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR