COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), 14. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda açtığı stantta, Gaziantep’in coğrafi işaret tescilli yöresel ürünlerini tanıttı.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

 

Coğrafi işaret tescili GTB tarafından alınan ve aralarında Antep Peyniri, Antep Lahmacunu, Antep Fıstık Ezmesi ve Antep Köy Kahkesi gibi geleneksel lezzetlerin yer aldığı 24 ürünün sergilendiği stant ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

Gaziantep Ticaret Borsası, destekçi kurumları arasında yer aldığı 14. GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nda, Gastronomi kenti Gaziantep’in lezzetleri sınırları aşan tescilli ürünlerini tanıttı.

Gaziantep Vali Vekili Hüseyin Kaptan, önceki dönem Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Güzelbey, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, Gaziantep SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, kent protokolü ve fuar katılımcılarının ziyaret ettiği stantta, coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgiler verildi. 

“TESCİLLİ ÜRÜNLERİMİZ ŞEHRİMİZİN BİR DEĞERİ”

Gaziantep’in coğrafi işaretli ürün sayısı bakımından Türkiye’ye rol model oluşturduğunu kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay, yaptığı açıklamada kentin 104 tescilli ürünle bu alanda Türkiye’de ilk sırada yer aldığını söyledi.

GTB olarak 2014 yılından bu yana şehrin geleneksel ürünlerini korumak ve orijinal hazırlanış şekilleriyle gelecek nesillere taşınmalarına katkı sunmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescil çalışmaları yürüttüklerini anımsatan Çokay, şu ana kadar 24 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili aldıklarını ve 2 ürün içinde başvuruda bulunduklarını ifade etti.

Tescilini aldıkları geleneksel lezzetlerin büyük çoğunluğunu tarımsal ve kaynağını tarımdan alan ürünlerin oluşturduğunu vurgulayan Çokay, bu ürünlerin Gaziantep mutfak kültürünün vazgeçilmez birer değerleri olduğunu dile getirdi.

Çokay konuşmasında ayrıca coğrafi işaretli ürünlerin son yıllarda hızla gelişen büyük bir pazar olduğuna da dikkat çekerek bunun doğru değerlendirilmesinin yöresel kalkınmaya önemli katkıları olacağını sözlerine ekledi.

 

...

22.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR