Yılmaz Özdil: "Biz bize yeteriz"

Gazeteci Yılmaz Özdil, ilk günden bu yana Corona virüs dolayısıyla ülkemizde yaşanılanları Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde anlattı

Yılmaz Özdil: "Biz bize yeteriz"

 

Gazeteci Yılmaz Özdil, bugün Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde, kronolojik olarak ilk günden bugüne Corona virüs dolayısıyla yaşananları sıraladı. "Virüs 125 ülkeye bulaşmıştı, Yuanistan, Bulgaristan, İran, Irak, Gürcistan bütün komşularımızda vardı 'bizde yok' dediler" sözleriyle başlayan makalesinde Yılmaz Özdil, çelişkili ifadeleri dolayısıyla iktidarı eleştirdi. Süreç boyunca kendisinin yaptığı uyarıların da önce 'hakaret' sonra 'kabul' gördüğünü ifade eden Yılmaz Özdil'in yazısında şu sözlere de yer verdi:

- Asrın liderimiz çıktı "8 bin 554 vaka var" dedi, iki saat sonra sağlık bakanı çıktı "2 bin 433 vaka var" dedi. Rakamlar birbirini tutmadı, çelişkinin nedeni açıklanmadı.

- Türk Tabipler Birliği'ne göre doğrulanmış vaka sayısı, vefat sayısı ile örtüşmüyor.

- Geçen sene 1-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da vefat edenlerin topla sayısıyla, bu sene 1-10 Nisan arasında vefat edenlerin toplam sayısını kıyasladığımızda 1099 fazla ölüm var. Bu farkın sebebi ne? Açıklamıyorlar

- Bilim Kurulu'nu "salgın var" diye tee 10 Ocak'ta kurdular.

- Allah'ın tokadı yok... Habire "camiler kapatıldı" filan diyorlardı, camileri kapattılar.

- Şov yapmak için sarayda VIP namaz kıldılar

- "Korona virüs vakaları İstanbul'dan sonra en çok İzmir'de" dedim. AKP'nin İzmir Milletvekilleri "yalan söylediğimi, provokasyon yaptığımı, etki ajanı olduğumu" söylediler. Ertesi gün, bizzat sağlık bakanı televizyona çıktı "en çok vakanın İstanbul'dan sonra İzmir'de olduğunu" açıkladı.

- Asrın liderimiz bağış kampanyası başlattı. "Vatandaşa para vereceklerine, vatandaştan para istiyorlar" diyenleri "fitne odağı" ilan etti.

- Tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik çağrısı yapan asrın liderimiz, sadece AKP'li belediye başkanlarıyla görüştü.

- "Şeffaf bilgi veriyoruz" diyorlar... Sokağa çıkma yasağının İstanbul, Anlara, İzmir başta olmak üzere toplam 40 milyon nüfuslu şehirleri yöneten, CHP'li büyükşehir başkanlarına haber verilmediği ortaya çıktı.

Yılmaz Özdil'in yazısının tamamını www.sozcu.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz...

 

 

 

 

 

 

 

12.04.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR