Sürdürülebilirlik Projeleri HKÜ’de Yarıştı

HKÜ'd, ‘Birleşmiş Milletler Sürdürebilirlik Hedefleri’ kapsamında; problemlere pazarlama bilimi enstrümanları ile çözüm bulmak amacıyla proje yarışması düzenlendi.

Sürdürülebilirlik Projeleri HKÜ’de Yarıştı

 

 

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksek Okulu, Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu tarafından, ‘Birleşmiş Milletler Sürdürebilirlik Hedefleri’ kapsamında; problemlere pazarlama bilimi enstrümanları ile çözüm bulmak amacıyla proje yarışması düzenlendi.

HKÜ Hukuk Amfi’de gerçekleştirilen proje yarışmasının jüri üyeliklerini; HKÜ Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sema Mercanoğlu Erin, HKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şafak Hengirmen Tercan, Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) Başkanı Ersin Satı ve RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Proje Teknik Yöneticisi Elif Erkan üstlendi.

Programın açılışında konuşan Dr. Öğretim Üyesi Sema Mercanoğlu Erin, "Dünyamız için önemli bir konuya odaklanıyoruz. Dünyada sürdürülebilirlik ile sorunlar devam ediyor ve bu sorunlara birilerinin çözüm bulması gerekiyor. Biz de kendi uzmanlık alanımız ile ilişkilendirerek sürdürülebilirlik hakkında ne yapabileceğimize biraz kafa yorup, bunu bilimsel araştırma projelerine dönüştürmeye karar verdik. Problemlere çözüm bulmak hepimizin görevi ve biz bugün bu hedef doğrultusunda toplandık" dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik alanında birçok başarı elde ettiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Şafak Hengirmen Tercan, "Sürdürülebilirlik için atılan küçük bir adım bile büyük bir sonuca ulaştırabilir. Sürdürülebilirlik hayatın her noktasına yayılabilir ve hem iş hayatınızda hem de bireysel hayatınızda olumlu etkiler oluşturabilir. Bu doğrultuda projeler ürettiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Dernek olarak sürdürülebilirlik alanında yapılan çalışmalara önem verdiklerini belirten AHDER Başkanı Ersin Satı, bu faydalı proje yarışması için hazırlanan sunumları merakla beklediğini dile getirirken; RoyalCert Proje Teknik Yöneticisi Elif Erkan ise sürdürülebilirlik çalışmalarının, kariyer yaşamındaki olumlu etkilerini öğrencilerle paylaştı.

Program kapsamında; yarışmada hazırladıkları proje önerileri ile dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

 

17.12.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR