OĞLU COPLANARAK ÖLEN ALZAYMIR HASTASI ANNE, POLİSLER LEHİNE TANIK YAPILMIŞ

Polisin copla dövdüğü gerekçesiyle hayatını kaybettiği iddia edilen Mehmet Yıldız'ın, 69 yaşındaki alzaymır hastası annesinden, polislerin lehine düzmece ifade almışlar. Okuma-yazma bilmeyen anne poliste imza atmış ama savcılıkta mühür basmış.

OĞLU COPLANARAK ÖLEN ALZAYMIR HASTASI ANNE, POLİSLER LEHİNE TANIK YAPILMIŞ

 

ÖZEL HABER/MURAT GÜREŞ-Gaziantep'te,Şahitkamil ilçesine bağlu Hasırcıoğlu Mahallesi'nde arkadaşı ile alkol alan ve çevreyi rahatsız eden Mehmet Yıldız, kendisini uyaran polislerle tartıştı. Tanıklara göre asayiş ekibindeki iki polis Yıldız'ın kafasına defalarca copla vurdu. Fenalaşan ve yoğun bakıma kaldırılan Yıldız, hastanede 22 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

AVUKAT ARZIK : "DÜZMECE BELGELER ÜRETİLİYOR"

Ölüm olayının yaşanmasının ardından görgü tanıkları tarafından teşhis edilen iki polisin kurtarılması için adeta bir seferberlik başlatıldı.  Hayatını kaybden Mehmet Yıldız'ın 69 yaşında demans ve ileri derece alzaymır hastası olan annesi Hatice Yıldız'dan , "Sabaha karşı 05:00'da oğlum o gece 4-5 kişilik bir gurupla kavga ediyordu.Dışarı çıktığımda 20 yaşlarında, sarışın, 1.70 boylarında birisi, diğerlerini karanlıkta tanıyamadım Orhan'ı tanıdım. Polisler kavgayı ayırdı. Oğum yere yatıyordu..." şeklinde eşgal ve deteay içeren bir  ifade aldılar.

Karakolda alınan ifadede annenin, okur-yazar olduğunu bilmeyen görevliler ifadesinin altına alele acele ıslak imza attırdılar.

Olayı takip eden avukat huzurunda cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınan Hatice Yıldız, bu sorgu esasında oğlu Mehmet Yıldız'ın kim olduğunu hatırlayanmadı. Üstelik buradaki ifadesinin  gerçekten okuma yazması olmadığı için yıllardır kullandığı mührünü bastı. 

ANNENİN İFADESİ SONUCU TEK ŞÜPHELİ VAR

Bu ifade ışığında adı olaya karışan iki polis hakkında şu ana kadar bir işlem yapılmaz iken, hayatını kaybeden ve alzaymır hastası annenin ifadesine adı geçirilen  Mehmet Yıldız'ın birlikte alkol aldığı arkadaşı Orhan Bakır, olayın tek şüphelisi haline geldi. 

"ŞİİR OKUYANA SORUŞTURMA VAR BU OLAYDA YOK"

Konuyu yurthaberleri.net'e değerlendiren Av. Şevket Arzık , düzmece belgelerle gerçek suçluların saklanmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Azrık, "Şiir okuduğu için öğretmenin açığa alındığı kentimizde, sonu ölümle biten bir hadisede şüpheli oldukları açıkça bilinen polis memurları hakkında bir işlem yapılmaması düşündürücüdür. Adalet er geç yerine bulacak" diye konuştu.

Av. Arzık, soruşturmanın tarafısızlığı açısından bu aşamadan sonra jandarma tarafından yürütülmesi taleplerin, cumhuriyet savcısı tarafından kabul edildiğini de sözlerine ekledi.

 

24.11.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR