Gaziantep’te Oda Seçimleri Ve Kent Gündeminden Öne Çıkan Gelişmeler

Gaziantep’te ticaret ve sanayi odalarının seçimlerinde oy verme işlemleri sürerken, farklı meslek gruplarında rekabet ve tartışmalar yaşandı. Kentin gündeminde ayrıca Nizip’teki trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Eren Karaçalı ile Oğuzeli’nde ata mesleğini sürdüren Mustafa Ayaslan da yer aldı.

Gaziantep’te Oda Seçimleri Ve Kent Gündeminden Öne Çıkan Gelişmeler

Gaziantep’te meslek kuruluşlarının seçim süreçleri devam ederken, kent gündeminde Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Borsası’ndaki (GTB) seçim hareketliliği öne çıktı. Üyelerin sandık başına gittiği seçimlerde bazı meslek gruplarında birden fazla liste yarışırken, bazı gruplarda seçimler tek listeyle gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası heyeti, Gaziantep Ticaret Odası seçimlerinin yapıldığı süreçte GTO’yu ziyaret etti. Heyet, seçimlerde oylarını kullanırken oda yönetimine ve üyelere hayırlı olsun dileklerini iletti.

Yeni Parti Gaziantep İl Başkanı Erhan Deniz Güngen ile il yönetim kurulu üyeleri de GTO seçimlerinin gerçekleştirildiği Bayraktar Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında seçim alanındaki hareketlilik takip edildi.

GTO seçimlerinde farklı gruplarda rekabet

GTO seçimlerinde 31 No’lu Meslek Grubu’nda iki listenin yarışması nedeniyle sandık çevresindeki yoğunluk devam etti. Birden fazla listenin yer aldığı 18 meslek grubunda da rekabet dikkat çekti.

Seçim sürecinde tek listeyle gidilen 12 No’lu lojistik grubunda ise çıkan tartışmanın ardından ortam gerildi. Buna karşın GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, seçimlerin dostluk ortamı içerisinde geçtiğini ifade etti. Yıldırım, “Gaziantep’e hayırlı uğurlu olsun. Kazanan Gaziantep olsun” mesajını verdi.

GTO’da üyelerin oy kullanma işlemi sürerken, seçim heyecanı da devam etti. Sandık başındaki hareketlilik, özellikle birden fazla listenin yarıştığı meslek gruplarında daha belirgin hale geldi.

GSO’da 35 meslek grubunda oy verme süreci

Gaziantep Sanayi Odası’nda 35 meslek grubunda komite ve meclis üyeliklerini belirleyecek oy verme işlemi tüm hızıyla sürdü. GSO seçimlerinde öne çıkan rekabet ise 18 No’lu Plastik Ayakkabı ve Terlik Komitesi’nde yaşandı.

Söz konusu komitede “Yeşil” ve “Beyaz” listeler yarıştı. Seçimlerin, GSO bünyesindeki belirgin rekabetin yaşandığı komitelerden biri olan 18 No’lu Plastik Ayakkabı ve Terlik Komitesi’nde yoğun ilgi gördüğü aktarıldı.

GTB’de seçim işlemleri başladı

Gaziantep Ticaret Borsası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimlerinde de oy verme işlemi başladı. Böylece kentte ticaret ve sanayi alanındaki üç önemli meslek kuruluşunda seçim gündemi yaşandı.

Nizip’te kazada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’in Nizip ilçesinde motosikletle çarpışan otomobilin fıstık tarlasına uçması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan Mehmet Eren Karaçalı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Karaçalı’nın ölümü, kaza sonrası başlatılan yaşam mücadelesinin acı biçimde sona ermesiyle kent gündeminin bir diğer başlığı oldu.

Oğuzeli’nde tarihi değirmende ata mesleğini sürdürüyor

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde 7 yaşından beri çalışan 54 yaşındaki Mustafa Ayaslan ise ata mesleğini yaşatmaya çalışıyor. Ayaslan, 1960’lardan kalma tarihi değirmende buğday öğütüyor.

Ayaslan’ın tarihi değirmende yaptığı öğütme işlemi kilosu 3 TL’den gerçekleştiriliyor. 54 yaşındaki Ayaslan, yıllardır sürdürdüğü çalışmayla geleneksel değirmenciliği devam ettiriyor.