Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen SIAL Fuarı, Türk gıda sektörünü uluslararası alıcılarla aynı çatı altında buluşturdu. Türkiye Gıda İhracatçıları (TGİ) markasıyla fuarda yer alan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, küresel pazardaki temaslarını yoğunlaştırdı. Birlik Başkanı Celal Kadooğlu, etkinliğin verimli geçtiğini ve firmaların önemli görüşmeler yaptığını vurguladı.
Türk gıda ürünlerine küresel pazarda vitrin
Dünyanın önde gelen gıda buluşmalarından SIAL Paris, Türk gıda ürünlerinin kalite ve çeşitliliğini uluslararası ziyaretçilere tanıttı. TGİ çatısı altındaki katılımcılar, yeni iş bağlantıları için masaya otururken mevcut iş birliklerini güçlendirmeye dönük temaslarını da sürdürdü. Kadooğlu, fuarın sektörün görünürlüğünü artırdığına dikkat çekti.
“Küresel payımızı artırmak için bu platformları önemsiyoruz”
Celal Kadooğlu, fuar değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Gıda İhracatçıları çatı markamız altında katıldığımız SIAL Paris Fuarı’nda fuara katılım sağlayan Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Birlik Yöneticilerimiz katılımcı üye firmalarımızla TGİ standımızda bir araya geldi. Sektörümüze yönelik temas ve görüşmelere aralıksız devam ediyorlar. Küresel pazardaki payımızı artırmak, mevcut bağlarımızı güçlendirmek ve yeni iş birliklerine kapı aralamak adına bu uluslararası platformları son derece önemsiyoruz."
Tadım etkinliklerinde geleneksel lezzetler öne çıktı
TGİ standında düzenlenen tadım etkinlikleri, sektörün öne çıkan ihraç ürünleriyle hazırlanan menüleri ziyaretçilerle buluşturdu. Türk mutfağının zenginliği ve ürünlerin yüksek kalite standartları, fuar katılımcılarının dikkatini çekti. Kadooğlu, uluslararası alıcıların Türk lezzetlerine gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Fuarda sergilenen ürünler ve yürütülen iş görüşmeleri, Türk gıda sektörünün rekabet gücünü uluslararası ölçekte yansıtma fırsatı sundu. Katılımcı firmaların sürdürülebilir temasları ve yeni iş birliği arayışları, SIAL Paris platformunun ihracat kanallarını çeşitlendirme potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.







Yorumlar