Gaziantep İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an kurslarında eğitim alan ve hafızlıklarını tamamlayan 16 kız öğrenci için özel bir icazet merasimi gerçekleştirildi.
Şahinbey Müftülüğü Nazire Eruslu Kur’an Kursu’nda düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Merasimde, hafız öğrenciler de Kur’an-ı Kerim’den sureler okudu. Ardından, kursların faaliyetlerini ve başarılarını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Şakir Aktaş, hafızlık sürecinin önemini vurgulayarak, hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Ayrıca, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet Arslaner ise konuşmasında, “Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin mutluluğuna tanıklık ettik. Nazire Eruslu Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 16 öğrencimiz ile hazırlık eğitimini tamamlayıp hafızlık eğitimine başlayan 11 öğrenci için bu programı düzenledik. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz, onlara destek olan kıymetli kurs idaremize ve öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
Merasimde ilahilerin seslendirildiği bölümde, öğrencilerin sunduğu gösterilerin ardından hafızlık belgesi alan öğrenciler ile hafızlığa yeni adım atan öğrencilere hediyeler takdim edildi.
Merasimin en duygusal anlarının yaşandığı taç giyme töreninde, öğrencilerin aileleri sahneye gelerek evlatlarına eşlik etti. Hafız kızlara, babaları tarafından taç giydirilirken güller de takdim edildi. Protokol üyeleri, öğrencileri teker teker kutladı.
İcazet merasiminde, hafızlık eğitimini tamamlayan 16 öğrenciye belgeleri verildi ve hafızlık süreçleri resmi olarak taçlandırıldı. Programda, katılımcılar büyük bir coşku ve gurur yaşadı.
Merasime; İl Müftü Vekili Şakir Aktaş, İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet Arslaner, okul müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

