ZEUGMA FİLM FESTİVALİ SÜRÜYOR..

Zeugma Film Festivali’nin 7’ncisi bu yıl, “Birlikte yaşam mümkün” temasıyla devam ediyor…

ZEUGMA FİLM FESTİVALİ SÜRÜYOR..

 

Gaziantep’te Kırkayak Kültür Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Zeugma Film Festivali’nin 7’ncisi çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bu yıl "Birlikte yaşam mümkün" temasıyla düzenlenen festival, 5 gün sürecek. Festivalde, uluslararası film yarışmalarında ödül alan 48 film Forum AVM Cinemaximum sinema salonlarında izleyicilerle buluşacak. Dili Türkçe olan filmler Arapça ve İngilizce altyazıyla, dili Arapça olan filmler ise Türkçe ve İngilizce altyazıyla gösterilecek.

 AMAÇ KAYNAŞMAYI SAĞLAMAK 

 Uluslararası uzun metrajlı filmlerin yanı sıra Alman sinemasından filmler, belgeseller ve kısa filmler izleyiciyle buluşacak. Hem Suriyeli mültecilerin hem de Anteplilerin aynı salonda filmleri beraber izleyip anlamasını amaçlayan Kırkayak Kültür Merkezi, festivalle Suriyeliler ile Antepliler arasında ki ön yargıları kırmayı hedefliyor.

FİLMLER

 Festivalde kapsamında Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı", Tolga Karaçelik'in "Kelebekler", Ümit Ünal'ın "Sofra Sırları", Mehmet Ali Konak'ın "Renksiz Rüya", Tayfun Pirselimoğlu'nun "Yol Kenarı", Vuslat Saraçoğlu'nun "Borç", Mahmut Fazıl Coşkun'un "Anons" Hirokazu Kore-eda'nın "Arakçılar", Alice Rohrwacher'in "Mutlu Lazarro", Ziad Doueiri'nin "Hakaret", Jafar Panahi'nin "Üç Hayat", Chang-dong Lee'nin "Şüphe", Pawel Pawlikowski'nin "Soğuk Savaş", Matteo Garrone'nin  "Dogman" gösterilecek filmler arasında.

 Festival kapsamında, dünya sinemasının en iyi yönetmenlerinden biri olarak gösterilen Ingmar Bergman için de 100’üncü yılına özel bir seçki yer alıyor. 

26.10.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR