UZAYI GÖREN TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileriyle bir araya geldi.

UZAYI GÖREN TÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU


Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında ‘İnsanlı İlk Uzay Misyonu’nun parçası ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan ilk astronot olan Alper Gezeravcı, GAÜN öğrencileriyle uzay istasyonunun işleyişi, teknik özellikleri ile uzayda yaptığı bilimsel deneyler hakkında bilgiler paylaştı.
Astronot Alper Gezeravcı, “Benim hikayem 2022 Mayıs’ında başladı. Haberlerde tesadüfen Cumhurbaşkanımızın halkımıza yaptığı açıklamayı dinledim. Türkiye Cumhuriyetinin 100’üncü yılında bir Türk vatandaşı ilk defa uzaya gönderilecekti. Uzay, astronomi alanında birçok araştırma yaparak, 'Ben bu işi yapabilirim' noktasına geldiğim an başvurumu gerçekleştirdim. Ben bu rüyanın, bu hayalin hep başka milletlerin insanlarına ait olduğu telkin ediyordum kendime. Artık sizin hayalinizin sınırı yok. Potansiyelinize güvenin, içinizde olan özgüveniniz ayağa kalksın. Bundan sonra yolunuz açık, Bu hikayenin kalan kısmına imza atacak olan sizlersiniz. Bundan sonra sizlerin başarılarıyla övüneceğiz. ”diye konuştu.
Uzayda geçirdiği deneyimleri öğrencilerle paylaşan Gezeravcı, “Bizlere verilen ödevler, oraya götürdüğümüz 13 deneyin tamamlanmasıydı. Planlı takvim dahilinde deneylerimizi tamamlayıp kalan zamanda Dünya'yı gözlemlemek, orada geçirdiğimiz en kıymetli zamandı” dedi.
Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak konuşmasına başlayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın GAÜN öğrencileriyle bir araya geldiği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Özaydın, “ Bizi kırmayıp geldiği için ilk astronotumuz, komutanımız Alper Bey’e çok teşekkür ediyorum” diyerek, 21 Şubat’ta Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan’ın ilk uçuşundan dolayı duyduğu gururu dile getirdi.

24.02.2024 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR