URFALILAR, GAZİANTEP'E ŞİMDİ NEDEN İMRENDİ?

"Şanlıurfa yıllarca Gaziantep ile kendini kıyasladı. Kimi zaman da 'Fıstık bizimdi Antep aldı' yakınmalarında bulundu' diyen Urfalılar, şimdi neye imrendi dersiniz?

URFALILAR, GAZİANTEP'E ŞİMDİ NEDEN İMRENDİ?

Komşu ilimiz Şanlıurfa, Gaziantep'i örnek göstererek yeni bir tartışma yaşıyor. Bir çok konuda kendisini Gaziantep ile kıyaslayan kadim şehir,Gazi kente imrenerek bakıyor.

Peki bunun sebebi nedir?

Şanlıurfa yerel medyası, bu konuyu şu satırlarla açıklıyor: 

"Şanlıurfalılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin salgın nedeniyle son uygulaması olan çalışmalarını, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin de uygulamasını istiyor.
Gaziantep Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, oda başkanları, İçişleri Bakanlığı genelgelerinde tedbir amaçlı kapatılan işyerlerinin durumuna ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile görüştü. Görüşmede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi salgın nedeniyle zor durumdaki küçük esnafa 1.500 lira dağıtma kararı aldı. Ayrıca su fiyatında indirime gitti, belediyeye ait işyerlerinden kira tahsilatını da durduruldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu hizmetleri duyan Şanlıurfalılar, ”Belki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel bey de hemşerilerini düşünür ve bizlere de bu kolaylıkları sağlar” dedi.

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda atacağı adım ise merek ediliyor."

2.12.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR