KARA MAYINI EN DİSİPLİNLİ ASKER

TÜRKİYE'DE KARAMAYINI SORUNU: KAMUSAL FARKINDALIK VE MEDYANIN ROLÜ'' konulu toplantı medya mensupların katılımı ile Diyarbakır Barosu'nda başladı...

KARA MAYINI EN DİSİPLİNLİ ASKER

Mayınsız Bir Türkiye Girişimi tarafından gerçekleştirilen toplantıda Mayınsız bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Mutebar Öğreten, anti-personel karamayınlarının yasaklanması ve bu silahların yarattığı acıların sona ermesi için çalışmalar yapan bir sivil inisiyatif olduğunu belirterek, "İnisiyatifimiz, 1997'de Nobel Barış Ödülü alan Uluslararası Mayın Yasaklama Kampanyası ve Uluslararası Misket Bombaları Koalisyonu (ICBL-CMC) üyesidir. 

Mayınsız Bir Türkiye Girişimi olarak nihai hedefimiz mayınsız bir Türkiye'ye ulaşmak ve sözlüklerden 'mayın kurbanı/mağduru' kavramını kaldırmaktır. Bu amacımıza ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan birisi de bu konuda kamu farkındalığı oluşturmaktır.
Sizleri, Türkiye'de karamayını sorununu, Mayın Yasağı Sözleşmesini ve Türkiye'nin Sözleşme'nin neresinde olduğuna ilişkin bilgileri paylaşmak; yaygın medyada mayın ve patlayıcı haberlerini, haberlerde yapılan hak ihlallerini tartışmak ve değerlendirmek için Diyarbakır'dayız dedi.

İnsan hakları haberciliğinin de ele alıncağı toplantının programı şu şekilde:

 

Genel bilgilendirme ( Muteber Öğreten

• Anti-personel Karamayını nedir?
• Mayın Yasağı Sözleşmesi ve taraf devletlerin yükümlülükleri
• Türkiye'de Anti-personel Karamayını sorununun boyutları
• Türkiye Sözleşme'nin neresinde?
• Mayınsız bir Türkiye'yi birlikte nasıl gerçekleştirebiliriz?


➢ İnsan hakları haberciliği (Ayça Söylemez- Bianet, Editör)
• Yaygın medyada mayın ve patlayıcı haberleri
• Haberlerde yapılan hak ihlalleri

 

12.10.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR