Türkiye, IŞİD'in ilk hedefidir!

Gazeteci İsmail Saymaz, Türkiye'nin IŞİD üzerinden suçlanmasının büyük bir haksızlık olduğuna işaret ederek, "Hiçbir batı devleti, IŞİD'e Türkiye kadar hedef olmamıştır" dedi.

Türkiye, IŞİD'in ilk hedefidir!

 

Gazeteci İsmail Saymaz, gece saatlerinde Türkiye'yi IŞİD'in yeniden dirilmesinde bir etken olarak gören batılı devletleri eleştiren mesajları sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede Saymaz'ın görüşlerini binlerce beğeni ve yüzlerce yorum alırken, takipçilerinin iki farklı görüşe ayrıldığı görüldü: Bir taraftan İsmail Saymaz'a "Bunları zaten biliyoruz, asıl bunları Avrupa'ya anlatmak gerek" denilirken, diğer bir grup ise Saymaz'ı AKP yandaşı hâline gelmekle suçladı.

Öte yandan İsmail Saymaz, peş peşe paylaştığı yorumunda, şunları anlattı:

Saymaz: "Suriye'de terörist fotoğrafları, binalara asıldı"

"Türkiye, 2014’ten 2017 yılına dek IŞİD’in 10 canlı bomba eylemine, 1 bombalı ve 3 silahlı saldırısına hedef oldu. En az 304 insanımız katledildi. IŞİD’e karşı düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı’nda 71 Mehmetçik şehit düştü. Türkiye’yi IŞİD üzerinden suçlamak, apaçık haksızlıktır.

Türkiye’nin kana bulandığı 2015 yazında PKK’nın Ankara Merasim Sokak ve Kızılay’da gerçekleştirdiği canlı bomba saldırılarının failleri de Suriye sınırından Türkiye’ye geçti. O kadar ki canlı bomba olarak kullanılan teröristlerin fotoğrafları Kuzey Suriye’de binalara asıldı.

IŞİD’in Konstantiniye adlı Türkçe dergisinde, Türk devleti, 'fethedilecek küfür ve şirk diyarı' diye görülmekte, yöneticiler ve politikacılar, Erdoğan dahil, kafir olarak nitelendirilmektedir. Türkiye, IŞİD’in hedefidir. Hiçbir batı devleti, Türkiye kadar IŞİD’e hedef olmamıştır"

15.10.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR