TFF Olağan Genel Kurulu başladı

Yeni sezonda statların yüzde 50'si, locaların tümünü seyircilere açılacak.

TFF Olağan Genel Kurulu başladı

 

TFF Genel Kurul'u Ankara'da başladı. Genel Kurul'da görüşülecek maddeler belli oldu. Genel Kurul'da konuşan Nihat Özdemir, yayın hakları ve seyirci kararı ile ilgili bilgi verdi. Nihat Özdemir "Statların yüzde 50'sini, locaların tümünü seyircilere açacağız" dedi.

Ankara’da düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurula TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Kulüp Başkanları ve Genel Kurul delegeleri katıldı. Olağan Genel Kurul’da Divan başkanı olarak Mehmet Büyükekşi seçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu’nda gündemde yer alan TFF Statüsünde değişiklik yapılmasının görüşülerek kabulü veya reddi maddesi oy çokluğu ile gündemden çıkarıldı. Tahkim, disiplin ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararları için önerge verileceğine ilişkin TFF Genel Kuruluna 10 dakika ara verildi. Yeniden başlayan genel kurulda Büyükekşi, 93 imza ile verilen yeni önergenin içeriğinde tahkim, disiplin, ve UÇKnın bundan sonraki genel kurulda 16’ncı maddenin tekrar gündemde görüşmesini delege oyuna sundu. Oy birliği ile kabul edilen madde gündeme eklenerek devam edilen Genel Kurul’da görüşülecek.

SEYİRCİ KARARI

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada yayın hakları ile ilgili “Süper Lig için bir şirket kurulması ve ligin tüm haklarının bu şirkete devredilmesi fikrini destekliyoruz. Yurtdışındaki başarılı örnekleri titizlikle inceliyoruz. Yayın haklarının devri için özel bir kanunla Lig AŞ’nın kurulması gerekmektedir. Bu projeyi destekliyor ve bu konuda sıkı şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki sezon seyirci kararı ile ilgili de açıklama yapan Nihat Özdemir “Statların yüzde 50’sini, locaların tümünü seyircilere açacağız. Geçtiğimiz sezon statların çimleri çok konuşuldu. Bu konuda kararlar aldık, yaptırımlar uygulayacağız. Sizlerin de desteğiyle bu sorunları çözeceğiz. Uluslararası rekabette de daha güçlü olmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR