TADİLAT MI, MUHAFAZAKARLAŞTIRMA MI?

62 yıllık tarihi Gar Restoran'ın tadilat yapılarak VIP Salon'a dönüştürüleceği bahanesi ile kapatılması akla bu soruyu getiriyor: Muhafazakarlaştırılmak mı isteniyoruz, sosyal hayat körleştiriliyor mu?

TADİLAT MI, MUHAFAZAKARLAŞTIRMA MI?

GAR SIKINTISI STK'LARI RAHATSIZ EDİYOR

Gaziantep turizmi ve son yıllarda yıldızı parlayan gastronomi kenti imajına en uygun yeme-içme mekanlarından  biri olan tarihi Gar Restoran’ın, kapatılmasına tepkiler büyüyor.

HEM GASTRONOMİ KENTİ DENİLİP, HEM TARİHİ RESTORANI KAPATMAK OLMAZ

TCDDY ait olan ve 62 yıldır restoran olarak hizmet veren Akınal Gar Restoran’ın geçtiğimiz yıl genel müdürlükten gelen yazı ile 2 yıl içinde boşaltılması istendi. Tahliye gerekçesinde ilk etapta Gaziray, ikinci etapta ise Yüksel Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında VIP Salon olarak kullanılacağı, bu kapsamda binanın tadilata alınacağı tebliğ edildi.

YEME-İÇME KÜLTÜRÜNÜN ŞEHİR HAFIZASI

28 yıldır restoranı işleten Bülent Akınal, Gar Restoran’ın Gaziantep’in sembol mekanlarından olduğunu, yerli-yabancı turizme kent gastronomisi ve mutfağının en lezzetli tatlarını sunarak tanıtımına katkı sağladığına dikkat çekerek, “Kamuoyunda bu konuda yoğun bir tepki var. 62 yıllık tarihe sahip restoran adeta yeme-içme kültürünün hafızası durumuna geldi. Normal koşullarda 2022 yılının sonuna kadar kira sözleşmemiz devam ediyor. Tahliye kararına karşı İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Ayrıca Kasım ayında yine ‘kiracının tespiti’ davası da görülmeye başlanacak. Biz ve hemşehrilerimiz, müşteri olarak ağırladığımız yerli ve yabancı turistler, turizm acentaları, rehberler de burasının tarihi dokusunun korunarak Gar Restoran olarak hizmet etmesini istiyor” dedi.

Kentin bir çok kesimi de Gar Restoran’ın tadilatının yapıldıktan sonra aynı şekilde hizmet vermeye devam etmesi yönünde…

62 yıllık tarihi  Gar Restoran'ın tadilat yapılarak VIP Salon'a dönüştürüleceği bahanesi ile kapatılması akla bu soruyu getiriyor: Muhafazakarlaştırılmak mı isteniyoruz, sosyal hayat körleştiriliyor mu?

 

 

3.10.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR