Sof Dağı’nı KAZA KAZA bitirdiler

Gaziantep'te ikinci Kaz Dağı vakası yaşanıyor. Kentin akciğeri olan Sof Dağı pervasızca talan ediliyor...

Sof Dağı’nı KAZA KAZA bitirdiler

Türkiye, Kaz Dağları’nın talan edilmek istenmesine kilitlenmişken, Gaziantep’in akciğeri olan Sof Dağı ve yaylası taş ocaklarına tarafından talan edildi. Kentin soluduğu temiz havanın geldiği dağın yeşil alanı taş ocakları tarafından tıraşlandı.

TAŞ OCAKLARININ SAYISI 10’U GEÇTİ

Temiz havası, bol oksijeni, kaynaktan çıkan şifalı suyu, domatesi, sütü, yoğurdu ile ünlü Sof dağı, son yıllarda toprak katliamı yapan taş ocakları yüzünden bu özelliklerini kaybetmekle karşı karşıya. Çevreciler Gaziantep’in akciğeri olan Sof dağına indirilen darbenin biran önce durdurulması gerektiği dile getirildi. Sof Dağı Yaylası’nın çevrelediği Aceroba, Durnalık gibi köylerde sayıları 10’u bulan taş ocaklarının yarattığı tahribattan dolayı hem doğa, hem insanlar olumsuz etkileniyor.  Yöre sakinleri taş ocaklarına karşı yıllardır hukuk mücadelesini sürdürüyor. Ancak bir türlü sonuç alamıyorlar. Öte yandan  Sof’ta son yıllarda çok katlı binaların artışı da dikkatlerden kaçmazken, Gaziantep'in soluğu kesiyor.

TAŞ OCAĞI ŞİRKETİ YANDAŞ MI?

Bu duruma kayıtsız kalmayarak çevre katliamını yerinde tesbit eden CHP heyeti ve  Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, sosyal medya hesabında, “Sof Dağı, Gaziantep'in oksijen kaynağıdır, Gazi şehrimizin akciğeridir. Kaz Dağları neyse Sof Dağı da aynı önemdedir. Yine yandaşa peşkeş devam ediyor. Sof Dağı da yandaş bir taş ocağı şirketine verilerek talan ediliyor” dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLADI

Gaziantep’te yaşayan yurttaşlar da change.org da bir imza kampanyası başlattı. Sof’un, kentin eşsiz güzellikteki tek dağı olduğuna dikkat çekilen kampanya ile, “Gaziantep bölgesi ülkemizin Afrika’ya en yakın bölgesinde bulunan çöl iklimine yakın yazları 50 dereceyi bulan sıcaklarıyla kavrulan bir ilidir. Gazi şehrin en büyük şansı Sof Dağı,  eşsiz güzellikteki tek dağı dünyanın en iyi 3. oksijenine sahip harika yaylada taş ocağı faaliyetleri hızla çoğaldı.  Gazişehrin resmen ölümünü tetikliyor havasını yok ediyorlar “şeklinde tepki gösterildi.

 

5.08.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR