SERENCAM 8 YILDIR GAZİANTEP’TEN TÜRKİYE’YE KİTAP ELÇİLİĞİ YAPIYORLAR

  8 yıl önce Gaziantep’te kurulan Serencam Yayın Grubu, Gaziantep’ten Türkiye’ye kitap, diğer illerden Gaziantep’e ise birbirinden değerli yazar ve eserlerini taşıyor.

SERENCAM 8 YILDIR GAZİANTEP’TEN TÜRKİYE’YE KİTAP ELÇİLİĞİ YAPIYORLAR

 

Kitap okuma seviyesinin en düşük olduğu illerden sayılan Gaziantep’te 8 yıl önce yayın hayatına başlayan Serencam Yayınları’na, piyasada tutunamayacağı gözüyle bakılırken tam tersi bir başarı hikayesi ortaya çıktı. Araştırmacı yazar Gülşen Gazel’in girişimleriyle Gaziantep’e kazandırılan yayınevi, her yıl bünyesindeki yayın ve yazar sayısını biraz daha artırarak sektörde güçlenmeye devam etti. 2012 yılında kurulan yayınevi bünyesinde yeni markalar da faaliyete başladı. Serencam Kültür Yayınevi’nin yanında, Serencam Çocuk, Serencam Akademi, Dosto ve Gaziantepspor’un renklerinden oluşan Kırmızı ve Siyah Yayınevleri’nin yanı sıra Kitabist Dergisi de aktif yayıncılık hayatına girdi. 

Serencam Kültür’le başlayan yayın macerası farklı alan ve türlere kaydı. Çocuk yayıncılığında Türkiye genelinde adından söz ettirmeye başlayan Serencam Çocuk Yayınevi, minik okurların ilgisini çeken kitaplar yayınlarken, ülke genelindeki birçok çocuk edebiyatı yazar ve çizerinin de odağı haline geldi. 

Sadece klasik kitap çevirilerinin yayınlandığı Dosto Yayınevi ise Fransız edebiyatından Rus edebiyatına, İngiliz edebiyatından Alman edebiyatına ve eski Türk edebiyatından sevilen veya tanınmayı bekleyen eserleri okurla buluşturma hedefini gerçekleştirmeye devam diyor.

İsmi Gaziantep’in renkleriyle özdeşleşen Kırmızı ve Siyah Yayınevi ise yayın hayatına başlayalı henüz bir yıl olmasına rağmen roman, deneme, öykü, şiir türünde yayınladığı 50’ye yakın eserle Türkiye’deki pek çok yayın firmasını geride bıraktı.

Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her köşesindeki büyük küçük yüzlerce kitap fuarında yerini alan Serencam Yayın Grubu, bugüne kadar yüzbinlerce okura ulaştı. Milyonlarca kişi tarafından kitapları okundu. Gaziantep’te de kitap ve kültür etkinlikleri noktasında aktif faaliyetler yürüttü. 2019 yılında Gaziantep merkez Balıklı meydanı ve Nizip, Nurdağı, İslâhiye, Oğuzeli gibi ilçelerde kitap günleri düzenlenmesine öncülük etti. Aynı zamanda yakın illerde de kültürel faaliyetlerini sürdürdü. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen kitap günlerine de ilçe kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü tarafından destek verilerek ulusal çapta etkin yazarlar ilçe ve köy okullarında öğrencilerle buluştu.

Sadık Yalsızuçanlar, Seyit Ahmet Uzun, Dr. Hasan Erbay, Sabiha Doğan, Hüseyin Sönmezler, Halit Yıldırım, Hasan Albayrak, Musa Yıldırım, Gülşen Gazel, Celal Demir, Emiyra Bayrak gibi birbirinden değerli onlarca yazarı çatısı altında toplayan Serencam Yayın Grubu, doğduğu topraklara bağlılığını da devam ettiriyor.  Gaziantep savunması ve kültürünü anlatan eserlerini Türkiye ve dünyaya sunuyor. Gülşen Gazel’in kaleme aldığı 5 baskı yapan “Milli Mücadele’nin Kahraman Şehidi Karayılan” romanı, çocuk edebiyatı alanında “Sevimli Tay Fıstıkla Şahin Bey Hikayesi” ve Zeki Kutlu’nun kaleme aldığı spor ve kültür alanında “Mezopotamya Turu” bu eserlerden sadece birkaçı.

8 yıldır Gaziantep’e renk katan Serencam Yayın Grubu,Türkiye genelindeki faaliyetlerini de güçlü ve emin adımlarla sürdürüyor.

Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Gazel, Gaziantep’in onlar için özel bir yeri olduğunu ve şehirlerini çok sevdiklerini söylüyor. Eskiden kitap okuma oranlarının düşük olmasından son derece rahatsız olduklarını, şimdilerde ise Gaziantep’in okuma konusunda hayli yol kat ettiğini ifade ediyor. Bir şehrin en büyük probleminin aslında ne alt yapı sorunu ne de başka şeyler olduğunu belirten Gazel, “Bir şehrin en büyük sorunu kitaptır. Okumayan toplumlarda cehalet, her türlü problemi de beraberinde getirir. Kitap varsa umut vardır; düzelmez denilen şeyler bile edebiyat ve kitapla düzelebilir” dedi. Kitap okuma oranlarına katkı sunmak gayesiyle web sitelerinde bir de kampanya başlattıklarını ifade eden Gazel, 31 Aralık’a kadar sitelerinden yapılan alışverişlerde 3 kitap alan okurlarına 1 kitabı hediye olarak göndereceklerine dikkat çekip konuşmasını Gaziantep’in Kurtuluşuna yer vererek tamamladı:

“Bu vesileyle 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunu da en kalbî duygularla kutluyor; nice mutlu, umutlu, kitaplı yıllarda içimizdeki sevgi ve inancı asla kaybetmeden, bu şehirde özgürce yaşamamızı diliyorum.” 

 

16.12.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR