Satıl satıl soruşturma ama içi boş...

GAÜN Hukuk Müşaviri İ. Satıl'ın, bir konu ile ilgili açtığı soruşturmada yetkisini aştığı ve üniversite personeli olmayan bir yükleniciyi de işin içine kattığı anlaşıldı.

Satıl satıl soruşturma ama içi boş...

Yazdığı tekziplerle  basın mensuplarına hakaret etmesi ile gündeme gelen Gaziantep Üniversite' Huguk Müşaviri İ.Satıl'ın, hukuk bilgisi, DANIŞTAY 1. Daire'nin verdiği kararla bir kez daha tartışmaya açıldı.

Bir konu ile ilgili idari yargıya giden ve daha sonra dosyayı Danıştay'a taşıyan başvurucuların talebini inceleyen yüksek mahkeme İ. Satıl'ın, üniversite personeli olmayan bir yükleniciye soruştuma açtığı ortaya çıktı. Mahkeme, "Bu konu, Gaziantep Üniversitesi'nin bakacağı bir konu değil. Soruşturma bakımından Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ilgilendirir diyerek GAÜN Kurulu'nun verdiği kararı bozdu.

ASIL SKANDAL ve HUKUK DERSİ: SEN YETKİNİ AŞAMAZSIN

Ancak skandal serisi bununla kalmadı. Danıştay 1. Daire, İ. Satıl'a, mealen, "Kardeşim sen,her ne kadar tirektör adına adına hareket etsende;öğretim görevlileri hakkındaki meseleyi araştırmak için soruşturmacı görevlendiremezsin. Hukuk Müşaviri olarak buna yetkin yok. Rektörlük yetkisini bu şekilde kullanamazsın"diyerek adeta hukuk dersi verdi.

İ. Satıl'ın, son 4 yıllık dönem içerisinde mağduriyetlerle sonuçlanan soruşturmalarda parmağının olduğu, bilgi edinme yolu istenen bilgi ve belgeleri ilgisiz yasa maddeleri içine sokarak ilgililerine vermediği, şeffaf davranmadığı ifade ediliyor.

 

27.08.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR