Sanat kadının içinde var

Şehitkamil Belediyesi ilçenin birçok yerinde açtığı kadın merkezleriyle hem kadınların sosyalleşmesine hem de bir şeyler üreterek maddi bağımsızlarını kazanmasına vesile oluyor

Sanat kadının içinde var

 

. Belediyenin çalışmalarına katılan kursiyer Betül Arslan, “Çalışmalara katılmak bana ve kadın arkadaşlarıma özgüven kazandırıyor” dedi.

 

Şehitkamil Belediyesine bağlı aile merkezlerinde eğitim gören kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Hanım Eller’ adlı sergide görücüye çıktı. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep M1 AVM işbirliğiyle açılan sergide, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 39 aile merkezinde eğitim gören kadınlar, uzun uğraşlar sonucu ürettikleri;  mefruşat, Antep işi, iğne oyası, tel kırma, rölyef, sabun, resim, pasta gibi 8 ana branştaki bin ürünü Gazianteplilerin beğenisine sunuldu.

Şehitkamil Belediyesi’nin kadınlara imkan verildiği zaman çok güzel şeyleri üretebileceğini topluma gösterdiklerine dikkat çeken kursiyer Mine Törek, “Kadın isterse her şeyi yapabilir” dedi.

 

 

 ‘BELEDİYELER KADINLARA YÖNELİK HİZMETLERİ ARTTIRMALI’

Belediyenin, kadınlara yönelik kurslarına 4 yıldır katıldığını aktaran kursiyer Betül Arslan, birçok kursu başarıyla bitirdiğini ve yerel yönetimlerin bu tarz hizmetleri arttırması gerektiğini kaydetti. Kurslarda, kadınların sosyalleşmesi açısından çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini anlatan Aslan, sözlerine şöyle devam etti: “Çalışmalara katılmak bana ve kadın arkadaşlarıma özgüven kazandırıyor. Eve hapsolmaktan çıkıp sosyalleşiyoruz. Eskiden çevrem sadece akrabalarım ve komşularımla sınırlıyken çalışmalara katılarak çok daha farklı kişilerle arkadaşlık kurdum. Eşim beni sonuna kadar destekliyor. Evde oturmak yerine böyle kendimi geliştirmemden eşimde çok memnun.”

 

‘KADIN İSTERSE HİÇBİR ŞEY ONA ZOR GELMEZ’

Uzun bir süredir belediyenin Hanımlar Lokali’nde çalışma yürüttüğünü söyleyen Törek, aynı zamanda direksiyon hocalığı yaptığını ancak bu tarz çalışmalara da katılabildiğini belirtti. Kadının istediği takdirde hiçbir şeyin ona zor gelmeyeceğini ifade eden Törek, “İşimin olması buraya gelmeme engel değil hem çalışıp hem bu tarz çalışmalara katılıyorum. Belediyenin bu tarz çalışmalar yapmasından çok memnunum. Boş yere oturacağımıza bir şeyler üretiyoruz. Bu tarz şeyleri halka kazandırmak çok güzel bir duygu veriyor” diye konuştu.

 

‘KADINLAR ARTIK YOKTAN VAR EDİYOR’

19 yıldır Belediyenin kurs merkezlerinde hocalık yapan Aysel Nar ise, 19 yılda iyi ve kötü onca anı yaşadığını söyledi. Nar, 19 yılda yaşadıklarını şu sözlerle anlattı, “Kızlarının kurslara katılmasına engel olan annelerle de karşılaştık. Anneleri tarafından kurslara getirilen kızlarla da karşılaştık. Birçok kadının kendi ayakları üzerinde durmasına vesile olduk. Şuan eğittiğim birçok öğrencim kendi evlerinde üretim yaparak satış yapıyorlar. Kadınlara bu denli dokunmak bana mutluluk veriyor. Kadın yapamaz algısın artık aştık diye düşünüyorum. Çünkü kadınlar artık yoktan var ediyorlar.”

‘Hanım Eller’ sergisi 12 Mart 2018 tarihine kadar açık kalacak ve 11:00 ile 21:00 saatleri arasında M1 AVM sergi salonunda ziyaret edilebilecek.

 

SERGİDEN KARELER

 

 

 

 VİDOE WEBTV 'de

7.03.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR