Samsun'da 19 Mayıs kutlamalara yasak gölgesi

19 MAYIS SAMSUN’DA İKİNCİ KEZ ENGELLENDİ. VALİLİK PANDEMİYİ GEREKÇE GÖSTEREREK BAZI KURUMLARIN ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KOYMASINA İZİN VERMEDİ.ANCAK BU KARARA TEPKİ VAR..

Samsun'da 19 Mayıs kutlamalara yasak gölgesi

Atatürk'ün, Milli Mücadele kıvılcımını yaktığı Samsun'da başta ADD olmak üzere, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen kimi kurumlara Valilik, "sokağa çıkma yasağı ve pandemiyi" gerekçe göstererek izin vermedi.  Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, bu duruma "bahanelerle kutlama yapılmasını engelemenin" son örneği olarak nitelendirdi.

Bir açıklama yayımlayan Özkefeli, bakın neler dedi:

"Dünya ve ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Alınan tedbirler ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ile Korona Virüs Pandemisini Ülke olarak bitirme azim ve kararlılığındayız. Fakat Hükümetin Yeni Normalleşme süreci ve aldığı kararlar 19 Mayıs Samsun’a uğramadı.

Yıllardır mevcut iktidarın çok çeşitli bahanelerle milli bayramlarımızı kutlanmasını engellemeye çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu bahaneler terör, deprem, OHAL ve şimdide Covit19 Pandemisi…

Covit19 nedeni ile sokağa çıkma yasakları her nedense Milli Bayramlara denk gelmeye devam ediyor. 23 Nisan ve 1 Mayıs ta Ülkemizde yaşanılanları engellemeleri hepimiz biliyoruz.15 İli kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs akşamı Milli Mücadele şehri Samsun’u da kapsayacak şekilde başladı.

4 Mayıs 2020 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi, CHP Samsun İl Başkanlığı ve Birleşik Kamu İş ayrı ayrı Samsun Valiliğine, 19 Mayıs 2020 tarihinde kısıtlı sayıda yönetim kurulu üyeleri ile Covid19 Pandemi kurallarına uyarak, temsili Samsun Onur Anıtına Çelenk sunumu yapacağımızı bildiren yazılarımızı gönderdik.

Cevap; 10 gün sonra, 15 Mayıs 2020 günü saat:15.30 gibi ‘’sokağa çıkma yasağı olacağı için 19 Mayıs 2020 tarihinde çelenk koyma talebiniz uygun görülmemiştir’’ şeklinde geldi.

Samsun Valiliği bunu ilk yapmıyor. 19 Mayıs 2018 tarihinde de OHAL’i bahane ederek Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubemizin her sene yaptığı Fener Alayına Samsun’da izin vermemişti. Şimdi de temsili kutlama talebimiz Samsun Valiliği ve İç İşleri Bakanlığı tarafından engellenmiştir.

19 Mayıs Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsunumuza gelerek tam bağımsızlık ve Milli Egemenlik şiarı ile Milli Mücadeleyi başlatmasının adıdır. Ve Samsun’un en büyük Bayramı ve şölenidir.Milli Mücadelenin 101.Yılında Atamızın hemşehrileri olan bizlere, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’in Atatürksüz kutlama görsellerinden sonra yapılan ikinci incitici durumdur.

Sokağa çıkma yasağı bahane edilerek, bir alternatif bile sunulmadan Atatürk Anıtına Çelenk sunumumuzun engellenmesini kınıyoruz.

19 Mayıs 2020 tarihinde Samsun’da ‘’Çıt Bile Çıkmasın’’ isteyenlere cevabımızı Saat:19.19 Evlerimizin balkonlarından, Camlarından elimizde Bayraklarımızla İstiklal Marşımızı ve Gençlik Marşımızı okuyarak Samsun’u inleterek vereceğiz.Bu coğrafyada Atatürk’ün izlerini ve düşüncelerini, biz ödünsüz takipçilerini engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek. 19 Mayıs ve Kuvayı Milliye ruhu ile görev başındayız!

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelenin kahramanlarının aziz hatıraları önünde saygı, sevgi ve minnetle eğiliyoruz. Bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız tüm Ulusumuza kutlu olsun…

 

 

 

17.05.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR