ŞAMPİYON ŞEHRİN, ADI VAR KENDİ YOK  HAYALET SOKAĞI

Yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için defalarca belediyelere başvuran vatandaşlara verilen cevap, Gaziantep’teki bu sokağın adeta, ‘hiç olmadığı, hiçbir belediyenin sorumluluk alanına girmediği’ yönünde.

ŞAMPİYON ŞEHRİN, ADI VAR KENDİ YOK  HAYALET SOKAĞI

 

ÖZEL HABER/MURAT GÜREŞ- Belediyeler en ücra köylere kadar alt yapı hizmeti götürmekle övünürken merkezdeki bir mahalle kaderine terk edildi. Unutuldu. Sahipsiz kaldı. Üç belediye de buraya sahip çıkmıyor! Herkes sorumluluğu başkasına atıyor. Çöp ve enkaz yığınları arasında yaşayan vatandaş ise çaresiz!..

AFRİKA KABİLELERİ GİBİ YAŞANTI

OECD Şampiyon Belediyeler İnisiyatifine davet edilen Gaziantep’te, kent merkezinde öyle bir sokak var ki kimse sahip çıkmıyor. Afrika’nın kabile köylerini anımsatan sokaktaki manzara , imarlı kesime götürülen hizmet ile yoksul semtler arasındaki hizmet farkını da gözler önüne seriyor.

ADI MALAZGİRT, ETRAF SAVAŞ ALANI GİBİ

Gaziantep’in son dönemde yapılaşan Malazgirt Mahallesi’nin ön kısmı ile Araç Muayene İstasyonu arasında kalan 19302 sokakta 60’a yakın ev sahibi Gaziantep gibi metropol bir kente yakışmayacak koşullarda yaşamaya çalışıyor. Her gün yüzlerce kamyon molozun döküldüğü, yolunun, oyun alanlarının, parkının olmadığı, sokak köpeklerinin guruplar halinde cirit attığı mahalle hayalet bir çöp şehre dönüşmüş durumda.

60 EV VAR AMA KENDİSİ YOK SOKAK

Yurthaberler.net’in görüşlerine baş vurduğu vatandaşlar en fazla ‘yok sayılmalarına’ isyan ediyor. Şehitkamil, Şahinbey ve Büyükşehir Belediyeleri’ne defalarca giden vatandaşlar, “Mahallenin sınırları içinde yer aldığı Şehitkamil Belediyesi, 19302 Nolu sokağın kendi hizmet sınırı içinde olmadığını söylüyor. Şahinbey Belediyesi de aynı şekilde “bizim sınırlarımıza dahil değil” diyerek çaresizliğimizi derinleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk, onlar da topu ilçe belediyelerine attı. Biz hangi belediyeden hizmet alacağız bilemiyoruz. Cismen varız ama gerçekte yokuz” diyorlar

MOLOZ KENTE ÇÖP KAMYONLARI ÇIKAMIYOR

Yolları yapılmadığı için özellikle kışın araçların çıkamadığı, çocukların okula gitmekte zorlandığı sokağa çöp kamyonları girmediği için konteynerde konulmamış. Halk, “Her önüne gelenin moloz döktüğü mahallede oturanlar çaresizlikten çöplerini boş araziye atıyor. Her yer pislik içinde. Sinek, sivrisinek, haşere ve fareden geçilmiyor. Sosyal donatı, park, çocuk oyun alanı yok. Sokak, sahipsiz köpeklerin yaşam alanı haline geldi. Gece eve yaya gitmekten korkuyoruz. Gaziantep belediyelerinin köylere kadar hizmet götürdüğünü biliyoruz. Artık Malazgirt Mahallesi’nin bu hayalet sokağına el atsınlar” diyerek insana yakışır bir yaşam alanına dönüştürülmesi için gereken hizmetin vakit kaybedilmeden getirilmesini istiyor.

 

6.07.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR