SAHTE İÇKİDEN ÖLENLERİN SAYISI 6'YA ÇIKTI

GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde, sahte içki içerek zehirlenen ve hastaneye kaldırılan 10 kişiden 6'sı  hayatını kaybetti. Olayın ardından sahte içki üreterek sattığı tespit edilen ve gözaltına alınan 2 kişiden biri tutuklandı.

SAHTE İÇKİDEN ÖLENLERİN SAYISI 6'YA ÇIKTI

 

Gaziantep'in Nizip ilçesinde son üç günde 10 kişi, zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvurdu. Sağlık kuruluşunda10 kişinin yapılan tahlillerinde sahte içki nedeniyle zehirlendikleri anlaşıldı. Tedaviye alınan vatandaşlar, zehirlenmelerine neden olan içkileri satın aldıkları 2 kişinin ismini verdi.  Zehirlenen kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma başlatan polis, içkileri sattığı belirtilen 2 şüpheliyi, adreslerine düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Hastanede tedavi gören 10 kişiden durumu ağırlaşan 6'sı yaşamını yitirdi.

ZEHİRLENENLERİN  HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Yaşanan bu acı olayla ilgili olarak  ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada halen hastanede tedavi gören 4 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:

"13-15/12/2021 tarihleri arasında Nizip İlçemizde meydana gelen sahte alkole bağlı zehirlenme olayları kapsamında 10 vatandaşımızın zehirlendiği vatandaşlarımızın ilçemiz ve Gaziantep ilindeki hastanelerde tedavi altına alındıkları, 4 vatandaşımızın yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği, 6 vatandaşımızın ise hayati tehlikelerinin devam ettiği olay kapsamında Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında iki şüpheli tespit edilmiş ve gözaltına alınmıştır. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden E.G tutuklanmak üzere Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, yapılan sorgusu neticesinde tutuklanmıştır."

16.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR