SAĞLIK ÇALIŞANLARI EK ÖDEMEYE TEPKİLİ: EK ÖDEME DEĞİL TEK ÖDEME İSTİYORUZ !..

Bu kararın sağlık alışanları arasında ayrımcılığa neden olduğu ifade ediliyor. Sağlık emekçilerinin talebi belli. Onlar, ‘Ek Ödeme Değil, Tek Ödeme’ ve yaşam kalitelerine katkı sağlayacak zam istiyorlar.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EK ÖDEMEYE TEPKİLİ: EK ÖDEME DEĞİL TEK ÖDEME İSTİYORUZ !..

 

 

Resmî Gazete yayınlanan sağlık çalışanlara verilmesi planlanan ‘EK Ödeme’ uygulamasına büyük tepki var. Bu kararın sağlık alışanları arasında ayrımcılığa neden olduğu ifade ediliyor. Sağlık emekçilerinin talebi belli. Onlar, ‘Ek Ödeme Değil, Tek Ödeme’ ve yaşam kalitelerine katkı sağlayacak zam istiyorlar.

 

www.yurthaberleri.net olarak ek ödeme kararının açıklanmasının ardından bu konuda sosyal medyada dile getiren sağlık çalışanlarını düşüncelerini derledik. Ek ödemeden sadece doktorların faydalanacağını söyleyen de var, sağlık sendikalarının hiçbir işe yaramadığından şikâyet eden de.

İşte, vefakâr sağlıkçıların o derlediğimiz duyguları:

Hakkımız olanı versinler extralara gerek ….

Her ek ödeme beddua sebebi oluyor bilesiniz...

Kreş sorununun çözüldüğü, dayanılmaz nöbetlerin ve çalışma koşullarının düzeltildiği günlerde çalışmanız dileğiyle...

İzin dönemine denk gelmesi pek bir manidar. Dönüp ek ödeme diyorlar. Ek ödeme isteyen yok tek kalem yoksulluk sınırının üzerinde maaş istiyoruz biz.

Yormayın kafanızı birileri yine 15 bin alır pandemi yoğun bakımda çalışan 450 alır... Bu işin faydası asıl hekimlere. Şimdi hekimler başlayacak yok efendim okusaydın da doktor olaydın falan bu maaş değil pandemi ödeneği. Ben pandemi yoğun bakımda en riskli alanda çalışırken, haaa bundan da gurur duyuyorum, ben en son 450 tl alırken hekim 15 bin alırken de kimse bana adaletli bir ödeme den bahsetmesin.

Sağlık bakanına hakkı helal etmiyorum.

Yahu arkadaş şu sendikalar neden tek maaş için çaba göstermiyor hele ki bu seçim döneminde

Üniversite personeli Somali'den mi geldi? Yoksa amele takımı mı? Bu ayrıcalık neye yapılıyor. Oy zamanı gelince bizde illiyet bağı ararız o zaman inşallah…

Ben bu ek ödemeye hiç sevinmeyen tek kişi miyim.? Normalde ne alıyorsam bu ödeme çıktığında ya hiç almıyorum ya kuş kadar...

Sadece şu var; kamuoyuna “biz sağlıkçıya para veriyoruz” çoğu meslek grubunu kapsamayacak bütün mesele bu!

Aile hekimleri ve personelleri avuçlarını yalayacak maalesef.

Üniversite hastanelerini gene unutulmuş galiba. Onlar çalışmıyor ya da sağlık çalışanı değil galiba!

Sağlık bakanlığında çalışan 112 de ve hastanelerde şoför arkadaşlar var onlarda bakanlık personeli…

Filyasyon da çalışanlar alacak yine bize yok. Pozitif ve şüpheli hastaların kanlarını çalışıyoruz röntgen, EKG her şeyi yapıyoruz ama ek ödemeden yararlanamıyoruz büyük haksızlık.

Heyecanla ve merakla bekliyorum şimdi şu meşhur tavan ödeme hayat geçerse bunu hangi sendika ya da sendikalar sahiplenecek…Asla ayrım yapmadan söylüyorum acaba hangisi biz işte çok uğraştık falan filan diyecek.

Bu ek ödemeler eşit dağıtım yapılmadığı için ancak Sağlık çalışanlarını birbirine düşürüyor, amaçları belli, böl parçala yut... Mevla’m kul hakkına girenleri de öbür dünyada yakar cayır cayır inşallah.

Bizim sendikalardan hayır yok biz en iyisi işçi sendikasına geçelim. Zaten bir farkımız kalmadı…

Kendi adıma konuşayım, en son aldığım ek döner 2020 Nisan ayı bu neden ile bahsi geçen dönerin bana bir yararı olmadığından çok da sallamıyorum. Ayrıca Nisan itibari kabul edilen döner hesap edersek alınan izinler sayesinde pek çok kişiye bir faydası olmayacak. Alanlar sevinsin gerisinin zaten inancı kalmadı bakanlığa. Yeni bir Pinokyo hikayesi

İstemiyoruz ek döner falan nasılsa çoğumuza koca bir sıfır yatacak ama millet birer maaş döner aldık sanacak hiç değerimiz kalmadı insanlarda sayenizde…

Doktorlar alacaktır o parayı. O yüzden bizi ilgilendirmez. Biz zaten ek ödeme istemiyoruz maaşımıza seyyanen zam istiyoruz çok mu şey istiyoruz? Galiba evet verilmediğine göre evet. Daha dün işe başlamış ilkokul mezunu işçilerle nerdeyse aynı maaşı alıyoruz. Lisans mezunu 1/4 hemşireyim 4300 TL maaş alıyorum işçi arkadaşım daha 1 yıl olmadı 3800 maaş artı yılda 4 defa ek bir para iki defada başka ek bir para alıyor diyeceklerim işte bu kadar.

Sadece gülüp geçiyor %100’müş dikkate bile almıyorum.Verilecek rakam 100 lira bile değil.Bizimle eğleniyorlar.İşin kaymağını doktorlar, Kalanını yardımcı sağlık hizmetlerinde olanlar.

Onlardan sonra genel idare hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfına ise kalırsa kırıntılar.Lafta herkes sağlık camiasının birer askeri.Herkes eşit.

Ek ödeme sadece 2020 Nisan-Mayıs’ta yapıldı. Onun dışındaki zamanlarda birçok sağlık çalışanı tek kuruş almadı. Ek ödeme değil tek ödeme ve maaş zammı yapılması gerekir.

 

 

9.05.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR