Rektör Ali Gür'ün yalanı, avukatımız Önder Alkurt'un cevabı ve YÖK'ün soruşturma belgesi

BASINA VE DUYARLI KAMUOYUNA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ALİ GÜR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDIĞINA İLİŞKİN HABERİMİZE GETİRİLEN ERİŞİM ENGELİ YASAĞINA İLİŞKİN KAMUOYUNA YÖNELİK BELGELİ AÇIKLAMAMIZDIR..

Rektör Ali Gür'ün yalanı, avukatımız Önder Alkurt'un cevabı ve YÖK'ün soruşturma belgesi

 

                                     BASINA VE KAMUYOYUNA

 

          Müvekkil “yurthaberler.net” isimli haber sitesinde 28.07.2020 tarihli “Rektör Ali Gür hakkında ciddi soruşturma” başlığı altında verilen haber ile ilgili Gaziantep 6. Sulh Ceza Hakimliğinin vermiş olduğu erişim engelleme kararı tarafımıza tebliğ edilmemiştir. Ancak erişim engelinden tarafımızca sosyal medya aracılığıyla haberdar olmuş bulunmaktayız. Söz konusu karar hukuka uygun olmadığı gibi müvekkilden bu habere konu herhangi bir bilgi ve belgede istenmemiş olup, karar müvekkil sitenin temsilcisi de dinlenmeden verilen bir karardır. Verilen karara bugün tarafımızca itiraz edilecektir.

                Ancak söz konusu karara ve habere konu olan soruşturma evraklarının basına ve kamuoyuna sunulması önemli ve mecburi bir hal almıştır. Yüksek Öğretim Kurulunun Sayı : 973543392.663.06 ve 19.06.2020 Tarihli kararı ekte olup, bu karara konu disiplin soruşturmasında Gaziantep Rektörü Sn. Ali Gür ve ihraç komisyonunda olan diğer kişiler hakkında YÖK Başkanı YEKTA SARAÇ oluru ile RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK ve GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA suçlaması ile soruşturma başlatılmıştır.

                Müvekkil “yurthaberler.net” isimli haber sitesi sahibi olan Murat GÜREŞ her zaman kaynağı sağlam haberleri ilke edinmiş olup, tüm ülkede basın ahlak ilkelerini iyi bilen bir gazetecidir. Müvekkil hiçbir “mihrak” tarafından yönlendirilemeyecek kadar irade, bilgi ve birikim sahibidir.

                Ancak bunu iddia edecek kişi ve kişiler bu iddiasını ispat etmeye kamuoyunun önünde davet ediyoruz. Aksi takdirde bu iddiasını ispat etmeyenler aynı iddiayı kendileri için söylendiğini kabul etmiş olacağız ve yasal işlemleri biz başlatacağız.

 

                                    

         YURTHABERLER.NET ve GAZETECİ MURAT GÜREŞ

     VEKİLİ AV .ÖNDER ALKURT

 

30.07.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR