Prof. Dr. Kürşat KARACABEY, Türk sporuna zarar veren atamaları yazdı

Türk Sporu Nereye Koşuyor?..

Prof. Dr. Kürşat KARACABEY, Türk sporuna zarar veren atamaları  yazdı


Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en büyük spor yatırımları sporun içinden gelen sporu ve sporcuyu çok seven Sayın Cumhurbaşkanımız döneminde yapılmış ve yapılmakta olduğu bir gerçektir.
Yetişen sporcu ve alınan başarılara baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın güvenerek atadığı kişilerin bu görevleri layığı ile yapamadığı ve hakkını veremediği de bir gerçektir. 
Önce federasyonlarda başlayan spor ile alakasız kişiler ile kadrolaşma ve adını bile duymadığımız ülkelerde yetişmiş sporculara Milli Takım forması giydirerek kazanılan başarıları bizim gibi görmek ve bundan gurur duymak bu ülkenin çocuklarına özellikle amatör sporuna yapılmış büyük haksızlık ve yanlıştır.

Şimdi ise; Gençlik Spor Bakanlığı , KYK il müdürlükleri ve Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüklerini birleştirmiş ki bu da tartışılacak bir karar. Ve 40 İlin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürünü değiştirmiş.

Mevcut Spor İl Müdürlerinin büyük çoğunluğu Spor Yöneticisi vasfını zaten taşımamakta ve spor ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerdi. 
Atama Kararnamesi'ne baktığımızda 40 Spor İl müdürümüzün de maalesef Spor dan Spor Bilimlerinden uzak kişiler olduğunu görmek ülke sporu adına can yakıcı ve üzücü bir durumdur. 
Bir sporcu ve Spor Bilimci olarak; sporu yöneten kişilerin öncelikle kendilerine güvenerek o görevi tevdi eden erke yakışır ve hakkını verir bir yönetim sergilemeleri gerekmektedir.
Öyle bir atamalar beklerdik ki; Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü olabilmek için; Spor Bilimleri Alanında eğitim almış veya Spor alanında başarılı olmuş entellektüel bilgi düzeyine sahip veya spor alanında çalışmalar yapmış kişilerden oluşan bir atama olması gerekirken iş ehline verilmemiştir.
Oysa ki; NİSÂ-58: Şübhe yok ki Allah size, emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emreder! Demektedir. Yine peygamber efendimiz işin ehline verilmesi gerektiğini buyurmuştur.
İşi ehline vermediğimiz sürece sporda yada başka alanlarda başarı beklemek büyük bir hayaldir...
Usül, esasa mukaddemdir." (Mecelle)
Saygılarımla 

5.01.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR