Minik Asiye’nin sağlık durumu hakkında bilgi veren Deva Hastanesi Başhekimi Dr. Beyhan Tahmazoğlu, “Hayati tehlikesi sürüyor. Kafasında, yüz bölgesinde ve beyin bölgesinde saldırıya bağlı doku defektleri oluşmuş. Beyin dokusunda ısırık izleri mevcut. Ense bölgesinde kemik dokuda kayıp var. Özellikle sağ kulak bölgesinde tamamen kayba uğrayacak kısımlar var. Özellikle yüz felci ve işitme kaybı yönünden takip edilmesi gerekiyor” dedi.

İKİSİ KADIN 3 KİŞİ TUTUKLANDI 

Olay sonrası gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan 6 şüpheliden Zeynep Can, Zeliha Can ve Mustafa Yiğit, "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklandı. Süheyla Kurçak ve Mustafa Elibol, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sitenin güvenlik görevlisi A.Ç ise savcılıktan serbest kaldı. Tarım İl Müdürlüğü tutuklanan ve adli kontrolle serbest kalan 5 şüpheliye 30’ar bin lira para cezası kesti.

SOKAKTA ASLA GEZDİRİLEMEZ

Konuyla ilgili yurthaberleri.net'e bir açıklama yapan, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, “Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier, American Bully gibi yasaklı ırkları beselemek ve sokakta dolaştırmak suç teşkil ediyor. Bu cins köpeklere mikroçip takılması ve kısırlaştırılması gerekiyor. Belirtilen cinsler kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamaz, insanların yoğun yaşadığı ortamlar ve çocuk oyun alanları ve parklara sokulamaz” dedi.