PIRLANTA KALPLİ ÇOCUKLAR MAHALLENİN KÖPEKLERİNİ KENDİ YAPTIKLARI KULÜBEDE BESLİYORLAR

Bu çocuklar atık malzemelerden topladıkları malzemelerle bir köpek kulübesi yaptılar. Kıştan bu yana annelerinin terk ettiği köpek yavrularını kendi imkanları ile besliyorlar. Çocuklar büyüklerinden iyi bir köpek kulübesi ve mama istiyorlar...

PIRLANTA KALPLİ ÇOCUKLAR  MAHALLENİN KÖPEKLERİNİ KENDİ YAPTIKLARI KULÜBEDE BESLİYORLAR

 

 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı  Gaziler Mahallesi'nde bir gurup ortaokul öğrencisi çocuk, sokakta yaşayan ve bakıma muhtaç köpek yavrularını kıştan bu yana kendi imkanları ile yaptıkları derme çatma kulübede besliyor. Her gün bıkıp usanmadan nöbetleşe köpek yavruları Mia, Prenses ve Rambo'ya su ve yiyecek taşıyan çocuklar, yetkililerden bir köpek kulübesi ve mama istiyor...

Selçuk, Hasan, Alpaslan, Yunus Emre ve arkadaşları. 11-12 yaşındalar. Gaziler Mahallesi'nin bu pırıl pırıl çocukları kış aylarından bu yana 11 tane yavru köpeğe bakarak hayatta kalmalarını sağladılar.

Çevreden bin bir zorluklarla getirdikleri taşlar ve evlerinden aldıkları kullanılmayan kilimlerimle derme çatma bir köpek kulübesi yapan çocuklar, harçlıklarından biriktirerek aldıkları, hayvanseverlerden topladıkları mamalar ile annelerinin terkettiği bir çok yavrunun kışın sert şartlarında ölmeden hayatta kalmasının en önemli aktöreleri oldular.

Boş zamanlarında nöbetleşe olarak kendi eserleri olan kulübeye gelerek yavruların yemek ve su ihtiyacını gideren örnek çocuklar Mia, Prenses ve Rambo ismini verdikleri yavrularla adeta kardeş gibi olmuşlar.

Büyüklerine, belediye başkanlarına ve hayvanseverlere seslenen vicdanlı çocuklar sahipsiz kalan köpeklere bakmaya devam etmek için gerçek bir köpek kulubesi ve mama desteği istiyorlar.

Çocukların, büyüklerine bile örnek olacak bu isteklerinin geri çevrilmeyeceğini umut ediyoruz...

27.04.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR