Murat GÜREŞ yazdı: VERGİ CENNETLERİNE PARA KAÇIRMA İŞİNDE GAZİANTEP'TE VAR

Paradise Belgeleri'ne göre Gaziantep'ten yurtdışındaki offshore hesaplarına iki farklı yapı üzerinden para transferi yapılmış. Murat Güreş'in özel haberi...

Murat GÜREŞ yazdı: VERGİ CENNETLERİNE PARA KAÇIRMA İŞİNDE GAZİANTEP'TE VAR

 

ÖZEL HABER/ MURAT GÜREŞ- Paradise Papers (Cennet Belgeleri) olarak adlandırılan milyonlarca yeni belge, dünyanın en güçlü ve zenginlerinin vergi cennetlerindeki yatırımlarına ilişkin sırları açığa çıktı ve bu dünyada büyük yankı uyandırdı.

Paradise Papers, 13.4 milyon belgeden oluşuyor. Belgelerin çoğunun kaynağı, offshore yatırım alanındaki önde gelen bir firma.

Paradis Belgeleri içinde 500’e yakın Türk’ün adı geçerken acaba sanayi, ticaret ve finans merkezi olan Gaziantep’te de var mıydı?

YURTHABERLERİ.NET olarak belgeler üzerinde yaptığımız incelemede vergi kaçırılmasına aracılık etmek için kurulan iki adres belirledik.

Bunlardan biri Panama Belgeleri’nde adı geçen Şahin Sezgin. Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki Kalyon İş Merkezini adres olarak gösterildiği bu yapı; kaçırılacak parayı önce Şahin Sezgin’e yolluyor oradan, Lüksemburg’a transfer ediliyor, son olarak Britanya’daki Virjinya Adası’ndaki offshore hesaplarına gömülüyor.

İkinci yapı ise Çukur Mahallesi’ndeki Adalet İş Merkezi’ndeki bir ofisin adres olarak gösterildiği yer. Sızıntılara göre Gaziantep’teki bu ikinci yapıda isim geçmiyor. Ancak Libya’da faaliyet gösteren Hassab Ali Elkhatroshi üzerinden Malta’daki hesaplara para gömüldüğü anlaşılıyor.

Geçtiğimiz günlerde terörizmin finansmanın önlenmesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mal varlığına el konulan şirketler arasında Gaziantep’te İnönü Caddesi’nde faaliyet gösteren Alhobo Kuyumculuk da göz önüne alındığında, kara para ve vergi kaçırmak için paravan şirketler üzerinden yurtdışındaki ‘vergi cennetleri’ ciddi miktarda nakit transferi konusunda Gaziantep’ de kervandaki yerini almış gibi görünyor.

 

 

 

5.11.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR