Milletvekili Filiz:Ağaçların kesileceğine inanmak istemiyorum...

İYİ PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ İLE CANER HALI SAHA ARASINDAKİ FISTIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNE AİT FISTIK AĞAÇLARININ KESİLECEĞİ YÖNÜNDEKİ HABERLERE BİR DAİR AÇIKLAMA YAPTI.

Milletvekili Filiz:Ağaçların kesileceğine inanmak istemiyorum...

 

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr.Hüseyin Filiz, yaptığı yazılı açıklama ile basında ve sosyal medyada, Gaziantep Üniversitesi ile Caner Halı Saha arasındaki Fıstık Araştırma Enstitüsü'ne ait fıstık ağaçlarının kesilerek  bir yol açılacağı yada başka tasarruflarda bulunulacağına dair yoğun haberlerin yer aldığına dikkat çekti

"O ZAMAN TEPKİLERE KULAK TIKANDI"

Birkaç yıl önce yine üniversite alanı içinde araştırma merkezi ve çocuk hastanesi yapılması için yaşları 120 ile 140 arasında değişen yüzlerce fıstık ağacının; öğrenciler, akademik ve  idari personel, basın, çevreciler ve Gazianteplilerin tepkilerine rağmen acımasızca kesildiğini hatırlatan Filiz, bu kez olup bitene sessiz kalmayacağını kaydetti.

"SESSİZ KALMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Gaziantep'in gündemine bir kez daha kentin sembolü olan, güçlükle, uzun sürede, büyük emeklerle  yetişen  ata mirası Fıstık ağaçlarının kesilmesinin gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getien Filiz,"Böyle bir olayın doğru olmadığına inanmak istiyorum. Aksi takdirde, bu durum hem Gaziantep'imiz hem de Üniversitemizin, fıstık ağacı katliamı yapıyorlar algısını devam ettirmesi anlamına gelir ki, üniversitede iki dönem rektörlük yapmış bir kişi ve Gaziantep milletvekili olarak içime sindirmem, bu olaya sessiz kalmam mümkün değildir.” dedi.

"HASSASİYET BEKLİYORUM"

 İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz,"Tarım ve Orman Bakanımızın,  Valimizin,Büyükşehir Belediye Başkanımızın konuya hassasiyetle yaklaşacaklarına inanıyor ve fıstık ağaçlarının kesilmeyeceği konusundaki açıklamalarını bekliyorum diyerek" süreci yakında takip ettiğini de sözlerine ekledi.

19.04.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR