MAHKEME POLİSİN TUTUKLANMASI TALEBİNİ REDDETTİ

Yılbaşı gecesi dur ihtarına uymadığı için araçla kaçarken öldürülen 16 yaşındaki lise öğrencisinin duruşmasına bugün devam edildi...

MAHKEME POLİSİN TUTUKLANMASI TALEBİNİ REDDETTİ

GAZİANTEP'te, 31 Aralık 2017 gecesi tatlı almaktan dönerken ehliyeti olmadığı için uygulama yapan polisin 'dur' ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçmaya çalışırken Hasan B. adlı polisin açtığı ateşle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren lise öğrencisi Ekrem Görkem Karakan’ın (16) 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına devam edildi.  Mahkeme, ailenin serbest olan sanık polisin tutuklanması talebini ret etti. Davayı gözlemci olarak CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da izledi.

SANIK POLİS SADECE 2 GÜN TUTUKLU KALDI

Yılbaşı gecesi Milli Egemenlik Bulvarı'nda oluşturulan kontrol noktasında ekiplerin 'dur' ihtarına uymayan Ekrem Görkem Karakan, yaşı küçük ve ehliyetsiz olduğu için babasına ait 34 HS 0981 plakalı otomobile kaçtı. Bu sırada polis memuru Hasan B., araca otomatik tüfekle ateş açtı. Ekrem Görkem Karakan yüzüne isabet eden kurşunla yaralanırken, kontrolden çıkan otomobil kaldırıma çıktıktan sonra trafik sinyalizasyon lambalarının bulunduğu direğe çarparak durdu. Ehliyetsiz olduğu belirlenen yaralı genç, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Acil servisteki müdahalesinin ardından yoğun bakıma alınan genç, 13 gün sonra 14 Ocak 2018 tarihinde yaşamını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan polis memuru Hasan B. ise, başka bir birime atandı.

CHP MİLLETVEKİLİ GÖZLEMCİ OLARAK İZLEDİ

16 yaşındaki gencin öldürülmesi ile ilgili davanın görülmesine bugün Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.  Mahkeme öncesi söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, davayı vekil olarak değil 16 yaşında bir çocuk babası olarak izlemeye geldiğini ifade ederek yargının en doğru kararı vereceğine inanmak istediklerini dile getirdi.

AİLE POLİSİN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

Liseli gencin annesi Naime Karakan ile babası Sedat Karakan çocuklarının öldürülmesinden sonra adalet arayışlarının umutsuzlukla devam ettiğini belirterek, “Cinayet işleyen polis 2 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma savcısı müebbet hapis isterken gelinen noktada taksirle adam öldürmek suçuna kadar indirildi. Görünmez bir el delilleri karartıyor. Biz adalet istiyoruz. Ez azından o görevine devam eden o plisin tutuklanmasını talep ediyoruz” dediler.

“YAŞAM HAKKINI KORUMAK DEVLETİN GÖREVİDİR”

Karakan Ailesi’nin avukatlarından Bülent Duran savunmasında, yönetim erkini elinde bulunduran ve bu gücü kamu düzeni adına kullanan devletin yaşam hakkının devamıyla ilgili sorumluluğunun bulunduğunu kaydederek, “İç Güvenlik yasasının çıkmasının ardından 300 çocuk polis tarafından kaydedildi. Biz Ekrem’i belki geri getirmeyeceğiz ama suçun cezasız kalmasının önleyerek başka anaların ağlamasını engelleyeceğiz. Bu nedenle sanık polisin tutuklanmasını istiyoruz” dedi.

MAHKEME TUTUKLAMA TALEBİNİ RED ETTİ

Bir diğer Avukat Nesrin Tuncel ise olayın başladığı andan gelinen noktaya kadar bir dizi hukuksuzluğun, delillerin karartılmasıyla sonuçlanan bir soruşturma sürecinin varlığına dikkat çekerek, “Burada sanık polisin hem idari hem de adli açıdan açıkça korunduğunu görüyoruz. Esasa ilişkin kapsamlı açıklamamızı yapacağız. Ancak ailenin manevi açıdan da olsa rahatlaması için sanık polisin tutuklanması talebini ben de yineliyorum” şeklinde bir savunma yaptı.,

Duruşmaya 5 dakika ara veren heyet, sanık polisin tutuklanmasının reddine karar vererek davayı 15 Mart 2019 tarihine erteledi.

22.01.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR