KESK’ten TÜİK hakkında suç duyurusu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyou (KESK), TÜİK hakkında "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

KESK’ten TÜİK hakkında suç duyurusu

 

Yapılan suç duyurusunda istatiski verilerdeki TÜİK  için "Bu konuda tekel olan TÜİK’in verileri, sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğindedir. Bu yönüyle işlenen suç, TCK 204/2,3 gereğince cezalandırılmalıdır" ifadeleri yer aldı.

KESK Dönem Sözcüsü Eğitimsen Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “İstatistik bilimi ve tabii ki TÜİK, oldukça önemli ve ikamesi olmayan veriler üretmektedir. Bu istatistik veriler sayesinde devlet, daha adaletli bir şekilde karar alıcı ve denetleyici görevini yerine getirebilir. Tüm karar alma süreçlerini etkileyen istatistiklerin ve istatistiki yöntemlerin bakanlılarda ve kamu kurumlarında kullanılması olmazsa olmaz kuralıdır. İstatistiki bilgi olmadan devletin gelecek planlaması, etki analizi, denetleme görevi ve yatırım planlaması görevlerini yürütmesi düşünülemez.

Devlet kurumlarından biri olan TÜİK’in görevlerinin en başında da ürettiği istatistiklerde adaletli olması gerekir. Bu adaleti de ürettiği istatistik göstergeleri güvenilir, yansız, kaliteli, uluslararası standartlara uygun, kıyaslanabilir, tutarlı, güncel ve toplumun ihtiyaç duyduğu verileri üretilmesi sayesinde sağlayabilir. Bu nedenle TÜİK’in ürettiği enflasyon rakamları da devletin ekonomik anlamda daha adil yönetilmesi için gerekli verilerden biridir” dedi.

 

 

30.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR