“KAN KUSUP KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM” DEMENİN RÖVANŞI MI ALINDI?

Belki de Fatma Şahin’e, siyasete girdiği günden bu yana yaşadığı en uzun gecede kızılcık şerbeti içirdiler...

“KAN KUSUP KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİM” DEMENİN RÖVANŞI MI ALINDI?

 

Murat Güreş

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu işaret ederek “Kentin huzuru bozulmasın diye kan kusup, kızılcık şerbeti içtim” demesinin üzerinden 10 gün geçti.

Fatma Şahin, bu arada Antep’te rutin işlerini yaptı.

Kocaeli’nin Dilovası Belediyesi’ne iş makinası verdi..

Gastro-Show için Amerika’ya gitti.

Amerika temasları sırasında New York'ta Artechouse'da dünyaca ünlü dijital sanatçı Refik Anadol'un 'Machine Hallucination: NY' gösterisini izledi.

Türk toplumunun kanaat önderleri ile bir araya geldi. Yemeklerimizi tanıttı.

Ardından Bronx bölgesinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangında 17 kişinin yaşamını yitirdiği binayı ziyaret etti.

Bronx, o gün öyle soğuk idi ki Fatma Şahin’in ayazdan yüzü gözü morarmıştı. Geldiğinde kısa bir telefon görüşmesi yaptık, havanın o ziyareti sırasında eksi 17 derece olduğunu söyledi.

Kendisi Amerika’da iken yerine baksınlar diye bıraktığı ‘Cahvar’ gibi arkadaşlar, hava durumuna bakmamış olacak ki, mecazen başkanın eksi 17 dereceden getirdiği kutup soğuğu ile birlikte başlayan kar yağışı şehre ve vatandaşlarımıza büyük bir eziyet çektirdi. Son 50 yılın en soğuk günlerine tanıklık eden her Gaziantepli, bu hazırlıksızlık, lakaytlık, vurdumduymazlık ve  koordinasyonsuzluktan nasibini çok fena aldı, almaya da devam ediyor.

Evet, “kan kusup, kızılcık şerbeti içen” Fatma Şahin, bunu söyleyeli 10 gün oldu.

Bu sürede her halde siyasi hayatının en zor iki gününü geçirdi.

Kar yağışının başladığı andan itibaren gazeteci olarak tüm dikkatimizi, hayatın bundan nasıl etkileneceğine çevirdik!

Daha ilk saatlerden itibaren ilk isyanlar, Üniversite Bulvarı, Karataş, Burç, Güneş Mahallesi gibi Şahinbey ilçesinde yüz binlerce kişinin yaşadığı ve kullandığı güzergahlar geldi.

Salı gününden bu yana, yerel yönetimler adına yaşananlara baktığımda, acaba diyorum son dönemlerde Ak Partili belediye başkanları arasında ayyuka çıkan “aralarında çatlak” var dedikoduları ete kemiğe mi bürünüyor diye düşünmeden edemedim.

Özellikle, şehir için hayati önem taşıyan ana arterlere sadece Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale etmesinin beklenmesi, ilçe belediyelerinin beklenen hızı ve etkiyi göstermemesi, özellikle Şahinbey ilçesindeki mağduriyetin, çığlığa dönüşmesi ister istemez bunları düşünmemize neden oldu.

Oysa pazartesi günü biz gazetecilere gönderilen basın bültenlerine tüm belediyeler, kara hazırlıklı olduklarının altını kalın çizgi ile belirttiler.

Bunlar, şöyle idi :

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ KARA HAZIR

Soğuk hava ve olası kar yağış ihtimaline karşı Şahinbey Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm tedbirlerini aldı. Şahinbey Belediyesi, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı kış hazırlıklarını tamamladı. Çalışmaların 137 kişilik ekip ve 69 araçla 24 saat esasına göre gerçekleştirileceğini belirten Başkan Mehmet Tahmazoğlu, gerekli planlamaları yaptıklarını kaydetti.

ŞEHİTKAMİL’DE KAR YAĞIŞI ÖNCESİ TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

 600 PERSONEL, 100 ARAÇ İLE MÜDAHALE EDİLECEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kar yağışı uyarısı sonrası ilçe genelinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz, zorunlu olmadıkça trafiğe kendi araçlarıyla çıkmamalarıdır. Eğer mutlaka çıkmaları gerekiyorsa da öncelikli olarak toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyorum” dedi.

 GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR KARLA MÜCADELE İÇİN HAZIR!

ÇALIŞMALARDA 102 ARAÇ VE 430 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele ekiplerini oluşturarak iş paylaşımını yaptı. Kar yağışının ulaşımda ve günlük hayatta oluşturacağı olumsuz etkileri en aza indirmek için 25 tuzlama robotu, 15 greyder, 30 bekoloder, 12 loder, 20 kamyonet karla mücadele çalışmalarında kullanılacak. 6 bin ton tuzu da depolarda hazır bekleten Büyükşehir ayrıca karla mücadele için 430 personelini de görevlendirdi.

 

SON SÖZ

Yani 271 araç, 1167 personel, binlerce ton tuz ile siz kentin can damarlarını açıp, vatandaşı evine güven içinde götüremediyseniz, bunun altında başka bir şey vardır.

Belki de Fatma Şahin’e, siyasete girdiği günden bu yana yaşadığı en uzun gecede kızılcık şerbeti içirildi!..

Olur mu?

Krizin, fırsata çevrilmesi işini biz bu dönemde gördük.

O nedenle artık hiçbir şaşırtıcı gelmiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR