IŞİD'İN ÇOCUK ASKERLERİ, GAZİANTEPLİ

Örgütün üst düzey isimlerinden Dokumacılar Hücresinin yöneticisi Mustafa Dokumacı'nın Azeri kökenli eşi Ulkar Mamadova Gaziantep Emniyeti'nde çocuk askerleri tek tek teşhis etti.

IŞİD'İN ÇOCUK ASKERLERİ, GAZİANTEPLİ

IŞİD’in ‘canlı bomba hücresi’ olarak bilinen Adıyaman hücresinin yöneticisi Mustafa Dokumacı’nın eşi Ulkar Mammadova, IŞİD’in çocuk savaşçılarını teşhis etti. Mammadova, yaşları 6 ila 16 arasında değişen çocuklar hakkında bilgi verirken bu çocukların silah eğitimi aldığını ve Kalaşnikof marka silah taşıdığını açıkladı. Mammadova, 14 yaşındaki Yahya isimli çocuk ile 13 yaşındaki bir kızın evlendirildiğini söyledi.

Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa Suruç ve Ankara katliamlarını gerçekleştiren canlı bombaların çıktığı Adıyaman hücresinin yöneticisi Mustafa Dokumacı’nın, IŞİD’e katıldıktan sonra adını Hacer olarak değiştiren Azeri kökenli eşi Ulkar Mammadova, Gaziantep Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde alınan ifadesinde 114 IŞİD üyesiyle ilgili bilgi verdi. Mammadova, 34’ü kadın olmak üzere 60 örgüt üyesini teşhis etti. Mammadova’nın teşhis ettiği kişiler arasında IŞİD’li çocuklar da yer aldı.

Mammadova, 14 yaşındaki Yahya’nın 13 yaşında bir kadın ile evlendirildiğini söyleyerek Yahya’ya ilişkin, “IŞİD terör örgütü tarafından musaker (askeri) eğitimi almıştır. DEAŞ terör örgütü tarafından Ribad (nöbet) görevi verilmiştir.  Genellikle IŞİD terör örgütü tarafından kullanılan Afgani kıyafetini giyiyordu. Bu şahsın 13 yaşında bir kadınla evlendiğini ve 2019 yılında uçak bombalaması sonucu eşi ve eşinin ailesi ile birlikte vefat ettiklerini duymuştum” dedi.

Mammadova’nın teşhis ettiği çocuklar hakkında verdiği bilgiler şöyle:

“-16 yaşındaki Umeyr. IŞİD’te askeri eğitim aldı. Nöbet tutma görevini yerine getiriyordu. Keleş taşıyordu. IŞİD’li savaşçıların giydiği Afgani kıyafetini giyiyordu. Tabka kuşatmasında PYD’ye teslim oldu.

-12 yaşındaki İbrahim, Gaziantepli Ayşe isimli IŞİD’linin oğluydu. En son PYD’nin kontrolündeki Hol kampından hapishaneye götürüldü.

-Gaziantepli Ayşe’nin 7 yaşında bir kızı da vardı. Küçük kız Hol kampında esirdi.

-6 yaşındaki Talha, Gaziantepli Şenel’in oğluydu. İlk olarak onu Tabka bölgesinde gördüm. Küçük çocuk, IŞİD’li savaşçıların giydiği Afgani kıyafetini giyiyordu. Babası ile birlikte PYD’ye esir düştü ve Hol kampına götürüldü.

-Gaziantepli Şenel’in diğer oğlu Zebbah, 14 yaşındaydı. IŞİD’de askeri eğitim aldı ve ona nöbet görevi verildi. IŞİD’li savaşçıların giydiği Afgani kıyafetini giyiyordu. Keleş kullanıyordu. Zebbah’ın 2018 yılında öldüğünü duydum.

-Gaziantepli Şenel’in üçüncü oğlu 16 yaşındaki Selahattin, IŞİD içinde askeri eğitim aldı. Nöbet tutmakta görevlendirildi. Keleş taşıyordu. 2017 yılında Rakka kuşatmasında hayatını kaybetti.”

IŞİD’in ‘Türkiye emiri’ Mustafa Dokumacı’nın teslim olup, etkin pişmanlıktan faydalanan eşi Ulkar Mammadova, adını Hacer olarak değiştirmişti. Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi savunmaların ardından  oy birliğiyle “Sanığın DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olduğu kanaatine varıldığı, ancak gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi verdiği gerekçesiyle” hakkında ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, yurt dışına çıkmama şeklindeki adli kontrol kararını da kaldırdı.

3.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR