İmamoğlu'ndan gençlere esprili 19 Mayıs tavsiyesi: Sakın başkaları gibi kopya çekmeyin!

İmamoğlu'ndan gençlere esprili 19 Mayıs tavsiyesi: Sakın başkaları gibi kopya çekmeyin!

YSK kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'İlk adım” yürüyüşüne katıldı.

Şişli'deki Atatürk Evi önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:
''17 günlük hizmet dönemimiz gereği, artık İstanbul'da dini, milli ve resmi bayramlarda ulaşım ücretsiz oldu. İkincisi, İstanbul'da ulaşım kartı artık 40 TL'ye indi. Sevincinizi görüyorum ama gençlerden bir şey istiyorum. Söz vereceksiniz bana. Siz de sakın başkaları gibi kopya çekmeyin.'

Cumhuriyeti seven, demokrasiyi isteyen, 100 yıl önce söyledikleri hala geçerli olan bir liderin kurduğu güzel Cumhuriyetin evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki Atatürk, o tarihlerde birilerinin yaptığı gibi bir diktatör olmayı değil, sultanlığı değil, padişahlığı değil, milletine bu toprakları emanet etmeyi seçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, aynı zamanda bu evden yola çıkarken, Cumhuriyeti kafasına koyduğu gibi, hiç kimsenin hükmü ve iradesi altında değil, tam bağımsız Türkiye hayalleriyle yola çıkmıştır. Misakı Milli sınırlarından asla taviz vermeden, milletinin harap ve bitap halini bilerek, cesaretini milletinin bağımsızlık duygusundan alarak yola çıkmıştır. Ne mutlu bana ki Mustafa Kemal'in evladı olarak yola çıkıyorum.”

Kol kola, omuz omuza olursak, İstanbul'u hak ettiği yere taşıma konusunda iş birliği yaparsak, inanın o bir avuç insanın İstanbul'u düşürdüğü durumdan düzlüğe çıkartırız. En büyük güvencemiz sizlersiniz. Gönül isterdi ki, 19 Mayıs 1919'un 100'ncü yılında, Gençlik ve Spor Bayramı, aynı zamanda Atamızı anma haftasında dünyanın en güzel milli duruşunu hissettirecek milli bayramı, biz hazırlayalım isterdik. Bunu bize yaptırmadılar, olsun, telafi edeceğiz.”

Kaynak : T24

16.05.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR