Gazişehir'e yeni başkan sürpriz bir isim

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanlığını bırakacağına kesin gözüyle bakılan Adil Konukoğlu’nun yerine gelecek isim bulundu.

Gazişehir'e yeni başkan sürpriz bir isim

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü’nde (GFK) Adil Konukoğlu dönemi sona eriyor. 27 Yıllık tövbesini bozan Konukoğlu Ailesi, Adil Konukoğlu başkanlığında iki sene de Gazişehir GFK’yi Süper Lig’e çıkardı.

Konukoğlu Ailesi, Gaziantep’ten bir takımın tekrar Süper Lig’de yer alması için tek bir şart ileri sürdü. GFK’yi Süper Lig’e çıkardıktan sonra Adil Konukoğlu, kulüp başkanlığı görevinden ayrılma şartı koştu.

GFK, bu sezon playoff mücadelesiyle Süper Lig’e çıktı. Adil Konukoğlu, kulübü Anonim Şirket yaparak, kulübü bırakacağını söyledi. Yapılan olağanüstü kongrede; Anonim Şirket çatısı altında çalışma yapacak Adil Konukoğlu başkanlığında yeni bir yönetim belirlendi.

KALYONCU’NUN ADI GEÇİYORDU

Adil Konukoğlu, yılsonunda da SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı koltuğuna oturacak olmasından dolayı GFK Kulüp Başkanlığı bırakmak için gün sayıyor. Adil Konukoğlu’nun başkanlığından sonra As Başkan Haluk Kalyoncu’nun GFK Başkanlığı’na kesin gözüyle bakılıyordu.

HABER O İSME ULAŞTI

Haber Gazetesi’nin ulaştığı bilgilere göre; Adil Konukoğlu’ndan sonra GFK Kulüp Başkanlığı’na Mehmet Büyükekşi’nin getirileceği öğrenildi. Yapılan görüşmeler olumlu neticelendi. Mehmet Büyükekşi’nin gelen teklifi kabul ettiği belirtildi. TİM Eski Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ismi çeşitli defalarca bakan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçmişti.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

1961 Gaziantep doğumlu Büyükekşi, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okudu. Ziylan Taban şirketinde genel müdür olarak başladığı iş yaşamı, askere gitmeden kurduğu Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor.

Ziylan Grup çatısı altında; FLO, Polaris, Flogard, Kinetix gibi markaları var. 12 şirketli Ziylan Grubu, 41 ülkeye ihracat yapıyor.

Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeliği, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Daha önce; Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 5 Yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği, 8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 6 Yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, 14 Yıl Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Yürütme Kurulu Üyeliği, TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı, 2000-2006 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2008 yılları arasında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Büyükekşi, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Gaziantep Haber Gazetesi

 

5.08.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR