GAZİANTEP'TE KORKUNÇ İDDİA: POLİSİN COPLADIĞI VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Arkadaşı ile alkol alan ve çevreyi rahatsız eden Mehmet Yıldız, kendisini uyaran polislerle tartıştı. Tanıklara göre asayiş ekibindeki iki polis Yıldız'ın kafasına defalarca copla vurdu. Fenalaşan Yıldız, hastanede hayatını kaybetti.

GAZİANTEP'TE KORKUNÇ İDDİA: POLİSİN COPLADIĞI VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

 

Olay Gaziantep'in Şehtkamil ilçesine bağlı Hasıtcıoğlu Mahallesi'nde yaşadı. Arkadaşı Orhan B. ile gece sokakta alkol alıp çevreyi rahatsız ettiğii öne sürülen Mehmet Yıldız için  155'e şikayet yapıldı. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler alkol alan ikiliyi uyardılar. Ancak, şarkı söyleyerek gürültü çıkarmaya devam edince asayiş ekibi tekrar olay yerine gelerek Mehmet Yıldız ve Orhan B.'ye evlerine gitmeleri için yeniden uyarı yaptı. Bir sigara içtikten sonra evine gideceğini söyleyen Mehmet Yıldız, aldığı alkolün etkisi ile zorluk kendisini ölüme götüren olaylar başlamış oldu.

Görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre İbrahim E. ve Serhat K. adlı iki polis Mehmet Yıldız'ın kafasına defalarca copla vurdular. Yere düşerek fenalık geçiren Yıldız, olay yerine çağırıan ambulans ile apar topar hastaneye kaldırıldı. Burada alınan raporunda kafasında ve ensesinde darp izleri olduğuna yer verildi. 

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde 22 gün yoğun bakımda kalan 2 çocuk babası 44 yaşındaki Mehmet Yıldız, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. 

Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren polis memurları, hayatını kaybeden Mehmet Yıldız'ın kendilerine zorluk çıkardığını, mukavemet ve küfür ettiğini iddia ederek arkadaşı ile kavga ederken yere düştüğünü ve kafasını kaldırıma çarptığını iddia ettiler.

Ancak, olayda görgü tanıklığı yapan iki vatandaş, Mehmet Yıldız'ın polis tarafından coplandıktan sonra fenalık geçirdiği hususunda ifade verdiler. 

 

22.11.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR