GAZİANTEP YENİDEN YEREL LEZZETLER FESTİVALİ BAYAZHAN’DA GERÇEKLEŞTİ

Bayazhan’ın ev sahipliği yaptığı Yeniden Yerel lezzetler Festivali’nin ikincisi bu sene renkli görüntülere sahne oldu...

GAZİANTEP YENİDEN YEREL LEZZETLER FESTİVALİ BAYAZHAN’DA GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep’in geleneksel meze kültürünün, sokak mezelerinin ve ünlü şefler Hazer Amani, Deniz Temel, Tuğba Yazıcı Temel, Ali Dövenci ve Pınar Taşdemir’in yerel malzemeler ile hazırladıkları inove mezelerin sunulduğu festival, İncesaz müziği ve canlı DJ performansı eşliğinde Bayazhan Avlu’da gerçekleşti. Akşam ise Bayazhan Meyhane’de festival menüsü sunumu ile devam etti.

 Yerel ürünlere verdiği değer ve hizmet kalitesi ile öne çıkan Bayazhan, eşsiz bir meze deneyimi ile ikincisi gerçekleşen Yeniden Yerel Lezzetler Gaziantep Festivali’nde katılımcılarını ağırladı. Antepli lezzet tutkunları tarihi binanın avlusunda 14.00-18:00 saatleri arasında onlarca çeşit meze ve kebabı tadarken ünlü şeflerle tanışma ve sohbet etme fırsatını da yakaladı.

Festivalde 70 ve 80’ler canlı DJ performansı ve İncesaz ezgileri misafirlere meze ve müzik keyfini birlikte yaşattı. Bayazhan restoran bölümünde ise eş zamanlı olarak üstad Mehmet Başkaya, Zafer Oylan ve seyahat yazarı Bahar Akıncı ile Çilingir Sofraları muhabbeti gerçekleşti. Hazer Amani’den zeytin piyazı, Pınar Taşdemir’den lebeniye, Deniz Temel’den yarpuzlu çağla ezmeli kuzu kavurma, Tuğba Yazıcı’dan ciğer kavurmalı baklava ve Bayazhan’ın mutfağından asma yaprağında yağlı köfte, soğanlı nar ekşili lahmacun, simit kebabı, ciğer kebap, şekerli börek Bayazhan Avlu’da sunulan bazı lezzetlerdi.

Akşam ise Bayazhan Meyhane’de ve Restoran’da ünlü şeflerin mezeleri ve festivale özel hazırlanan mezeler ile Yeniden Yerel Lezzetler menüsü sunuldu. Geceye üstadlar Mehmet Başkaya, Zafer Oylan ve Bahar Akıncı’nın mini söyleşisi ve canlı müzik eşlik etti.

 

6.03.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR