FESTİVALLER İPTAL OLSUN, PARA AFET BÖLGESİNE GÖNDERİLSİN

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya: Festivallere harcanacak para sel ve yangın bölgelerine gönderilsin

FESTİVALLER İPTAL OLSUN, PARA AFET BÖLGESİNE GÖNDERİLSİN

 

 

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin (GastroANTEP) ve "4'üncü Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali"nin iptal edilerek buraya harcanacak paranın sel ve yangın felaketinden etkilenecek olan bölgelere gönderilmesi gerektiğini söyledi.

 DUYARLILIK VURGUSU 

“Ülkemiz sel ve yangın felaketi ile boğuşurken kimsenin aklına festival gelmemeli” diyen Kaya AK Parti’nin 20’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerinin iptal edildiğine dikkat çekerek aynı duyarlı tavrı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden de beklediklerini söyledi.

"ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Kaya, “Akdeniz ve Ege’de yüzbinlerce hektar orman alanımız yok oldu. Onlarca köy yangın dolayısıyla yandı. İnsanlar evlerinden yurtlarından oldu. Aynı şekilde  Karadeniz Bölgesi’nde Sinop, Bartın ve Kastamonu afet bölgesi ilan edildi. Yüzlerce ev kullanılmaz hale gelirken onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bunlar yaşanırken İstanbul’da lüks oteller ayarlanarak, Gaziantep’ten özel uçak kaldırma düşüncesiyle festival hazırlıklarının yapıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz.” dedi.

"DOĞRU BULMUYORUZ"

Festivallerin Gaziantep için olmazsa olmaz bir durum olmadığını vurgulayan Kaya, “Ege ve Akdeniz’de yangınların acısı bitmeden Karadeniz’de yıkılan evlerin enkazı kaldırılmadan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin festival hazırlıklarına girmesini doğru bulmuyoruz.” Diye konuştu.

"AFAD PARA İSTİYOR, FESTİVALLERE MİLYONLAR HARCANIYOR"

Hükümetin sel felaketinin maddi olumsuzluklarını ortadan kaldırmak için AFAD aracılığıyla vatandaşlarımızdan para istediği bir dönemde milyonların harcanacağı festivallerin düzenlenmesini anlamaya çalıştıklarını ifade eden Kaya” Empati yaparak festivalleri anlamaya çalıştık ama geldiğimiz nokta AK Parti Genel Merkezi’nin kuruluş etkinliklerini bile iptal ettiği bir dönemde, hükümetin milletimize İBAN verdiği bir dönemde, Ege’nin yangınla Karadeniz’in selle boğuştuğu bir dönemde Gaziantep’te festival hazırlığına girişmenin anlamsız ve yanlış olduğudur. Bu yanlıştan dönün diyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

13.08.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR