Erdoğan'dan lince uğrayan Kılıçdaroğlu'na: Sen PKK ile iş birliği yaptın; siyasi istismar için oraya gidiyorsun

Erdoğan'dan lince uğrayan Kılıçdaroğlu'na: Sen PKK ile iş birliği yaptın; siyasi istismar için oraya gidiyorsun

YURTHABERLER - "Nerede, neler döndüğünü hepsini biliyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor. Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde uğradığı linç girişimine ilişkin olarak konuşan Erdoğan, CHP'nin seçim sürecinde PKK güdümünde hareket ettiğini söyleyerek, "PKK ile iş birliği, el birliği yapacaksın, bunları yutalım mı? Yutmayacağız arkadaşım" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu, "Sen siyasi istismar için oraya gidiyorsun" diye eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden AKP içinde bazı siyasiler de eleştirdi. "Maalesef belli seviyelere gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur cinsten değil" diyen Erdoğan, "Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler bütün seçim kampanyası boyunca neredeler ya?" diye sordu. "Zamanı geldiğinde bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz" diyen Erdoğan tepkisini, "Bunları sırtımızda taşıyacak değiliz" sözleriyle sürdürdü.

Konuşmasının devamında, AKP'nin sadece Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Hangi ilçelerde neler oluyor bunların hepsi bize geliyor. Nerede neler döndüğünü hepsini biliyoruz. Zamanı geldiğinizde bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz: Bunları sırtımızda taşıyacak değiliz. Bu parti bir davadır. Bu davaya gönül verenler sır küpü içinde kendilerini tutmaları gerekir. Tutmuyorlarsa kendileri bilir. Bizi diğerlerinden ayıran da budur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Toplantımızı ülkemiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Toplantımızı bu defa farklı bir şekilde yapıyoruz belediye başkanlarımız be diğer teşkilat mensuplarımızla yapacağımız bu toplantıda değerlendirmelerimizin hassasiyetle olmadı ve 31 Mart seçimlerinde yaşananlar bundan sonra önümüzdeki süreç malum bu süreci en güzel şekilde değerlendirmek için hazırlıklarımız ve tabii ardından 2024 yerel seçimleri, buna yönelik de yapılacak hazırlıklar, gerek teşkilat yönetimlerinde atacağımız adımlar, gerekse takınacağımız tavırla çok büyük önem arz ediyor. 31 Mart'ta yeniden veya ilk kez seçilenleri bir kez daha kutluyorum.

"Bundan önceki yerel seçimlerde böyle bir oranı yakalamamıştık. Bu sonuç AK Parti olarak girdiğimiz seçimlerdeki en yüksek ikinci oy oranıdır. Cumhur İttifakı olarak da toplamda yüzde 51,7 gibi hem 16 Nisan hem de 24 Nisan seçimleriyle uyumlu bir sonuç elde ettik. Karşımızdaki dörtlü ittifakın toplamı ise yüzde 44 buçukta kaldı.

"Sayın Bahçeli'ye, ve ekibine teşekkür ediyorum"

"Sayın Bahçeli'ye, ekibine ve tüm MHP'li kardeşlerimize bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Belediye başkanlıklarında da önemli bir başarıya imza attık. Milletimiz bize, 15 büyükşehir, 24 il, 516 ilçe, 203 belde belediyesini yönetme sorumluluğunu vermiştir. Milletimiz ülkemizdeki toplam 1389 belediyenin 758'ini Ak Partili kadrolara emanet etmiştir. Oranlamayı belediye sayısına göre yaptığımızda başarı sayımızın yüzde 54.2'ye çıktığını görüyoruz. 

"Biz esasen İstanbul ve Ankara'da seçim kaybetmedik, kazandık"

"İtirazlar sebebiyle seçimin yenilenmesi kararı verilen 3 ilçe bu tablonun dışındadır. Yaptığımız itirazlar ve YSK tarafından değerlendirilen İBB için seçimleriyle ilgili süreci de sonuna kadar takip ediyoruz, edeceğiz. İstanbul ve Ankara önemle üzerinde durulması gereken yerler olarak öne çıkıyor. Biz esasen İstanbul ve Ankara'da seçim kaybetmedik, kazandık. Arkadaşlar, her şeyden önce kazanmak nedir, kaybetmek nedir, bunun üzerinde ayrıca durmak gerekir. İstanbul'da 39 ilçenin 24'ünde AK Parti, 1'inde MHP olmakla beraber 25 ilçeyi almış bulunuyoruz. Kalan 14 belediyede muhalefet ipi göğüslemiştir.  İBB Meclisi'ndeki 312 üyeden 176'sı Ak Parti'ye 4'ü MHP'ye, 132'si diğer partilere mensuptur. Ankara'da da durum farklı değildir. 25'den 19'unu Ak Parti aldı, 3'ünü MHP aldı, 22. Ne kaldı onlara 3 tane.

"Büyükşehir belediye başkanlıklarını nasıl kaybettiğimizi elbette sorguluyoruz"

"Ezici çoğunluk elde ettiğimiz her iki yerde büyükşehir belediye başkanlıklarını nasıl kaybettiğimizi elbette ki sorguluyoruz. Tedbirleri inşallah alacağız. CHP, demokratik hakların kullanılması konusunda sınıfta kalmıştır. 

"CHP'liler seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor"

"CHP'liler seçimlere gölge düşürmeye çalışıyor. CHP genel başkanı 16 Nisan referandumundan sonra yapılan açıklamalar arşivlerimizde duruyor. Ak Parti'nin sergilediği olgunluk CHP tarafından asla gösterilmemiştir. Öyle ki CHP genel başkanı halk oylaması sonuçlarını tanımayacağını söyleyecek kadar ileri gitmiştir. Hatta Anaya Mahkemesi'ne her zaman olduğu gibi başvurmuştur. Anayasa Mahkemesi onlar için en önemli müracaat kapısıdır. CHP'nin bu hukuk tanımamazlığı hem AYM'de hem de AİHM'de karşılık bulmamıştır.

Erdoğan'dan İş Bankası'na yanıt

"Son verilerle düşmeye devam ediyor. Burada çok ciddi bir örgütlü organizasyon söz konusu. Elimizdeki belgeler bunu gösteriyor. Kamu yöneticiliği bu vasfı taşıyanların memur sıfatıyla orada olması gerekirken, kamu yöneticisi olmadığı halka birçok bankalardaki adeta işçi statüsünde diyebileceğimiz kişilerin sandıklara memur gibi sokuşturulması yenilir yutulur, bu güne kadar uygulanmış bir şey değildir. İş Bankası, Garanti Bankası, FİBA, Şeker Bank. Bu banakların binlerce çalışanı buralarda görev almıştır. Dün İş Bankası açıklama yaptı, 'Bunalr bizim bilgimiz tahtındadır' gibi. Biz zaten tahtındadır diye bir şey söylemedik. Biz sizin çalışanlarınızın buralarda görev aldığını söylüyoruz.

"Daha birçok şeyler var. Bunların üzerinde ben duracak değilim. YSK'nın verdiği karara uyacağız; 'AK Parti umudunu kesti' deniyor; arkadaşlar son ana kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.

"Demokrasi seçilmişlerin egemen olduğu bir yerdir, atanmışların değil"

"Meclis'teki seçimlerde İstanbul'da tüm belediye başkan vekilliklerini bizim arkadaşlarımız kazandı. Şimdi önümüzde encümen var. 5 tanesi seçilmiş, 5 tanesi atanmış artı bir de belediye başkanı. Bunu da ben şahsen demokrasiye uygun bulmuyorum. Çünkü demokrasi seçilmişlerin egemen olduğu bir yerdir, atanmışların değil. Yerel seçimlerle ilgili bir düzenlemenin parlamentoda ele almak şart. Bunun çalışmasının yapılması lazım. Geçmişte öyle diye buna böyle mi devam edecek? Yanlışın neresinden dönerse kardır diyerek bu yanlışı düzeltmek lazım.

"İçimizde de bize yanlış yapanlar var"

"Biz 'artık bu iş bitti kaybettik' noktasında değiliz. Hakkımızı elimizdeki tüm hukuki verilere dayalı olarak arayacağız. Bunun çalışmasını da sürdürüyoruz. Tabii şunu da söylemem lazım, ne yazık ki biz dışarıyla bir mücadele verirken ama içimizde de bize yanlış yapanların da olduğunu burada ifade etmeden geçemeyeceğim. Tabii bu yeni bir şey değil. Bu ilk insanla başlayan bir süreç. Hamil'le Kabil arasındaki o süreç hâlâ devam ediyor. Kıyamete kadar da devam ediyor. Maalesef içimizde belli seviyelere gelenlerin yaptığı çalışmalar yenilir yutulur cinsten değil. Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler bütün seçim kampanyası boyunca neredeler ya? Bunlar nereye gittiler? 'Efendim ben beğenmedim' Beğenmeyebilirsin. Biz herkesin beğeneceği isimleri bulma bir başarıyı ne zaman gösterdik ki bugün de göstereceğiz? Böyle bir şey olabilir mi? Burada bir yönetim varsa bu yönetim istişarelerini yapar ve bir karar verir. Bu karara da hep beraber uyarız. İşte bu bir teşkilatın ahlakıdır. Ama bu ahlaktan mahkum olanlar, kendilerini hiçbir zaman anlatamayacaklar. Bunu bilmeleri lazım.

"Zamanı geldiğinde bunların hesabını sormasını biliriz"

"Bilesiniz ki bu teşkilat sadece Ankara'da kabuğuna çekilmiş bir teşkilat değildir. Hangi ilde, hangi ilçelerde neler oluyor, bunların hepsi bize geliyor. Nerede neler olduğunu, döndüğünü, hepsini biliyoruz. Gün ola harman ola. Zamanı geldiğinde bizler bu teşkilatın geleceği için de bunların hesabını sormasını biliriz. Bunları sırtımızda taşıyacak değiliz. Bu parti bir davadır. Bu davaya gönül verenler sır küpü içinde kendilerini tutmaları gerekir. Tutmuyorlarsa kendileri bilir. Bizi diğerlerinden ayıran da budur. 

"Yeni kadrolarla saflarımızı güçlendireceğiz"

"Siyasette nasıl olduğunuzu seçim sonuçları ortaya çıkarır. Milletimiz bize çalışın bekamıza istiklalimize hayata geçirin, hedeflerimizden kopmayın mesajını vermiştir. Bununla birlikte daha 10 ay önceki seçilerde yüzde 60, 70 oy aldığımız kimi ilçelerde kaybetmiş olduğumuz yerlerin bize anlattıklarını da göz ardı etmiyoruz. Bunun bize anlattığı mesajı göz ardı etmiyoruz Kırşehir, Karaman, Yozgat, Kırıkkale gibi yerlerde pek çok örnekte bu sıkıntıyı yaşadık. Bunları yaparken asıl gündemimizden kopmayacağız. Değişim hayatın bir gerçeğidir. Değişimleri adım adım gerçekleştireceğiz. Bu adımları birileri istediği için değil, kendi ihtiyaçlarımıza göre atacağız. Hiçbir emeği, birikimi, potansiyeli heba etmeyeceğiz. Yeni değerler, kadrolarla saflarımızı güçlendireceğiz.

"Herkese kucak açıyoruz"

"Sırtını terör örgütlerine dayayanlar bizi anlayamaz. Türkiye karşıtı senaryolarının figüranlarına razı olanlar bizi kavrayamaz. Sırça köşklerinde yüksek siyasetçilik oynayanlar bizim verdiğimiz kavganın sırrına eremez. Ak Parti milletin partisidir. Ülkemizi ve milletimizi hedeflerine ulaştırmak için herkese kucak açıyoruz. Eğilmeyecek, bükülmeyeceğiz. Zehirli oklarını partimize sağlamak için dört bir yanda bekleyenlere bu meydanı bırakmayacağız.

"Söylemler keskinleşir ancak bizim siyasi kültürümüzde sandıkların kapanıp oyların sayılmasıyla beraber seçim dönemi geride bırakıldı. İcraat dönemiyle seçim dönemi farklıdır. Biz kızgın demiri soğutalım çağrımızla bu ince noktaya dikkat çektik. Önce Türk milleti, kardeşlik, demokrasi, yatırım, üretim, istihdam, ihracat diyen bir parti olduk.

"Gün bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenme günüdür"

"Ne zaman içimize kapanmış birbirimizle kavga etmişsek o zaman kaybettik. Gün bir, iri, diri, kardeş olma hep birlikte Türkiye olma günüdür. Gün bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenme günüdür. Cumhur ittifakı bu ortak paydanın itici gücüdür. Bu ülkedeki tek kutuplaşma Türkiye ortak paydasında buluşanlar ile terör örgütü safında bulunanlar arasındaki kutuplaşmadır. Onun dışında bir kutuplaşma bilmiyoruz. Ülke olarak böyle bir kutuplaşmaya da ihtiyaç yoktur.

Lince uğrayan Kılıçdaroğlu'na: Sen siyasi istismar için oraya gidiyorsun

"CHP zihniyeti hep yaptığı gibi bir şehit cenazesinde yaşana bir müessir hediyesi çığırından çıkardı. Çalışma arkadaşlarımıza hakarete vardırdılar. Şehit cenazesine katılmak elbette herkesin hakkıdır ancak seçim sürecinde kendini PKK'nın güdümünden kurtaramamış PKK ile işbirliği yapmış ve bu konuda atması gereken adım daha dikkatli olması gerekenleri daha özenli hareket etmek zorunda olamaları gerekir. Acaba buraya gitmek ne getirir, ne götürür? Çünkü bu şehit nereden geliyor? Senin iş birliği yaptığın o PKK'nın canavarlarının siyasi görüntüsü olan HDP ile iş birliği yapmışsın. Şimdi bunu söylemeyelim mi? İş birliği, el birliği yapacaksın, bunları yutalım mı? Yutmayacağız arkadaşım, bunları söyleyeceğiz. Siz benim Çubuk'taki köylümü, kardeşlerimi hiç düşünmüyor musun? Ben bir cumhurbaşkanı olarak bir şehit evine giderken gidişim rahatsız eder mi etmez mi diye soruyorum. Sen siyasi istismar için oraya gidiyorsun.

"Bay Kemal Hacı Bektaş'ta bizim bakanımız Bekir Bey'in nasıl darp edildiğini biliyoruz. Konuşmanda bir geçmiş olsun temennide bulunmadın. Bunlar da kayıtlarımızda var. Aynı şekilde Tamer Beye yapılan saldırı, sizin besleme medyanızın nasıl başlıklar attığını biliyoruz. CHP'nin Çubuk'ta yaşanan hadiseyi mecrasından saptırarak AKP'ye, hükümete karşı bir nefret kampanyasına çevirmeye çalışması.

"Biz sizin cibiliyetinizi de, geçmişinizi de biliriz"

"Biz sizin cibiliyetinizi de, geçmişinizi de biliriz. Milletin değerlerine, devletin kadrolarına, masum insanlara neler yapabileceğinin işaretlerini vermiştir. CHP'nin geldiği belediyelerde işçi kıyımları başlamıştır. Asgari ücret ilan ediyorsun ne asgari ücreti, biz zaten ilan ettik. Böyle bir yalanlarla dolu çuvalın ağzını kapatmışlar millete yutturmaya çalışıyorlar. Ellerine fırsat geçtiğinde hemen gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyor içlerindeki kişi ortaya döküyorlar. 

"CHP'nin kutuplaşma siyasetine karşı milletimizle birlikte kültür ve inancımıza göre mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: T24

 

27.04.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR