EKREM İMAMOĞLU, GAZİANTEP'E NASIL ÇAKTI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'e öyle bir laf etti ki, bunun cevabını vermek artık 'bakan-başkan'a düşüyor!..

EKREM İMAMOĞLU, GAZİANTEP'E NASIL ÇAKTI?

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "Belediyeler Birliği, İstanbul'a, Türkiye’deki tüm CHP'li belediyelere tarihinin en utanç verici dönemini yaşatıyor. Yüzde 50 bütçesini sağlayan CHP'li belediyelere yüzde 3-5 oranında bile katkı sunmadan... Başındaki belediye başkanı, kendi iline sağladığı faydaların listesini çıkarsın yayınlasın. Utanç verici." dedi.

İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un “Türkiye Belediyeler Birliği kaynaklarının neredeyse tamamı Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmakta. Encümen üyelerimiz, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere Birlik yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacaktır. CHP’nin hiçbir belediye başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarına katılmayacak, bu adaletsizliği protesto edecektir.” açıklaması ile ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

"BEN GAZİANTEP'TE KENDİSİNİ ZİYARET ETTİM" SERZENİŞİ

"Belediyeler Birliği, tarihinin en utanç verici dönemini yaşatıyor. Yani Belediyeler Birliği, İstanbul'a, Türkiye’deki tüm CHP'li belediyelere tarihinin en utanç verici dönemini yaşatıyor. Yüzde 50 bütçesini sağlayan CHP'li belediyelere yüzde 3-5 oranında bile katkı sunmadan... Başındaki belediye başkanı, kendi iline sağladığı faydaların listesini çıkarsın yayınlasın. Utanç verici. Daha ileri gideyim. Sayın Başkanı ben Gaziantep'te ziyaret ettim. İBB, Belediyeler Birliği’nin en üst seviyede bütçesini sağlayan belediyedir. İstanbul'a gelip muhtelif bazı ilçelerde görüntü vereceğine önce gelsin, Belediyeler Birliği Başkanı olarak cesaretle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etsin. Bu, Türkiye'deki yerel yönetimin ne kadar tahakküm altında olduğunun bir göstergesidir. Kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Belediyeler Birliği konusunda CHP’nin attığı adım değerlidir, tarihidir. Çok kötü işler yapıyorlar, utanç verici bir dönem."

7.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR