EĞİTİME KATKI, BÖYLE MÜDÜRLER İÇİN YAPILMIYOR?

İnci Konukoğlu Lisesi'nde 4 kız öğrenci, bir başka kız öğrenciyi bayıltana kadar dövdü. Kız öğrenci ambulansa ile hastaneye götürüldü. Okul müdürü olayın dışarıda yemek alınması sırasında gerçekleştiğini söyleyerek sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor.

EĞİTİME KATKI, BÖYLE MÜDÜRLER İÇİN YAPILMIYOR?

 

Gaziantep İnci Konukoğlu Lisesi'nde akıl almayacak ve eğitime yakışmayacak bir olay meydana geldi. E.K. isimli kız öğrenci dün öğle arasında izinli olarak yemek almak için okulun yakınındaki dürümcüye gitti. Burada aynı okuldan olan ama tanımadığı 4 kız öğrenci ile karşılaştı. Yemek alma meselesi yüzünden çıkan tartışmada 4 kız, E.K. isimli öğrenciye saldırarak acımasızca vurmaya başladılar.Başına ve yüzüne darbe alan E.K.'nın bayılması üzerine de olay yerinden kaçtılar. Olayı ayırmak isteyenlerin çağırdığı ambulans ile hastaneye kaldırılan E.K.'ya darp edildiğine dair rapor verildi.

"ŞİKAYETÇİ OLMAYACAKTIK AMA MÜDÜR GEREĞİNİ YAPMADI"

Bayılıncaya kadar dövülen kız öğrencinin annesi Nermin K., "Kızım, 4 öğrenci tarafından feci şekilde dövüldü. Darp raporları elimizde. Haklarında dava açılmasın, bu yaşta sicilleri bozulmasın diye vicdanımızla hareket ederek davacı, şikayetçi olmadık. Ancak, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için okula giderek müdür ile görüştük. İnci Konukoğlu gibi değerli bir okulda yöneticilik yaptığını zanneden müdür, bize olayın okul dışında olduğunu ve bu nedenle disiplin soruşturması başlatamayacağını söyledi. İçeride veya dışarıda bu öğrencilerin eğitiminden, gelişiminden ve ahlakından öğretmenler, yöneticiler, müdür yardımcıları, müdür sorumlu değil midir? Böyle bir yöneticilik örneği nerede var. Ben, olayın okuldaki diğer öğrencilere örnek teşkil etmesi ve bir daha yaşanmamasından yana idim. En kısa zamanda o 4 saldırgan ve acımasız öğrenciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi. 

Gaziantep'in eğitim için topyekün seferber olduğu, hayırseverlerin okul yaptırmak için yarışa girdiği, eğitim-öğretimin niteliğinin arttırılması için herkesin fedakarca çalıştığı kentimizde, okullar bu tür basiretsiz müdürler için yapılmıyor.

 

 

10.12.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR