EĞER KURBANLIK ALABİLİRSEK, O DA KAÇARSA BU TİM YAKALAYACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Kurban Bayramı’nda kaçan büyükbaş hayvanların yakalanması için özel “Kurbanlık Yakalama Timi” oluşturdu.

EĞER KURBANLIK ALABİLİRSEK, O DA KAÇARSA BU TİM YAKALAYACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Kurban Bayramı’nda kaçan büyükbaş hayvanların yakalanması için özel “Kurbanlık Yakalama Timi” oluşturdu. Aralarında veterinerlerinde bulunduğu tim, eğitim ve antrenmanlarını tamamladı.

YAKALAMA TİMİ BİR AYDIR HAZIRLANIYOR

Her sene olduğu gibi bu senede Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’nda kaçan büyükbaş hayvanlar için yakalama timi oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanlığı’nca kurulan “Kurban Yakalama Timi” Doğal Yaşam Parkı’nda 1 ay süren eğitimlerinin sonuna geldi. Eğitimlerde fiziksel çalışmaların yanı sıra kement atma, uyuşturucu tüfeğin kullanımı ile ilgili eğitimler ve pratik yapıldı. Toplamda 25 kişinin görev yapacak tim, bu sene ATV araçlarla hareket halinde atış talimi de gerçekleştirdi. 5 veterinerin de görev aldığı, 5 ekip olarak çalışacak tim, tespiti ve takibi için büyük kolaylık sağlayan drone teknolojisini kullanacak. Vatandaşlar, kurbanlık büyükbaş hayvanlarının kaçması durumunda “ALO 153” hattına ihbarda bulunarak ekiplerden yardım isteyebilecekler. 

TÜKETİLMESİNDE ŞÜPHE DUYULAN KURBANLIK ETLER İÇİN MUAYENE BİRİMİ OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanlığı, kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin tüketilmesinde şüphe duyulduğunda vatandaşların kontrol için getirebilecekleri ayrı bir birim oluşturdu. Uzman veterinerler tarafından yapılacak kontrollerde insan sağlığı açısından tüketilmesinin sakınca görülen ve hastalık tespit edilen etlerin imhasını kontrollü bir şekilde yapılacak.

ÖZSÖYLER: MÜDAHALELER VETERİNER KONTOROLÜNDE GERÇEKLEŞECEK

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, Kurban Yakalama Timi’nin bir aydır fiziksel çalışma yaptığını aktararak, “Çalışmalarda dana yakalama, kement atma gibi farklı antrenmanları mevcut. Bu yıl 153 İhbar Hattı’na bayramın 4 günü de gelen ihbarları değerlendireceğiz. Bu ihbarlarda belirtilen danaları yakalayarak vatandaşlara teslim edeceğiz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı yaklaşık 280 kaçan kurbanlık hayvanı yakalayarak sahibine teslim ettik. Bu yıl da ihbar hattımıza ihbarlar geldiğinde önce kement ile yakalamaya çalışacak. Eğer kaçan kurbanlık hayvan agresifse ve yanına yaklaşılamıyorsa üfleme boruları veya uyuşturucu iğne tüfekleri ile veteriner hekimlerimizin kontrolünde gerekli dozajlar ayarlayarak yakalayıp vatandaşlara hayvanlar teslim edilecek. Bizim 25 kişilik bir ekibimiz var. 5 araçla hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımız bize kaçan hayvanları bildirdiğinde bölüm bölüm ayrılacaklar. Ayrıca Kurban Bayramı’nda veteriner hekimlerimiz 4 gün boyunca hizmet verecekler. Eğer kesimi yapılan hayvanlarda etlerinin yenilmesinde şüpheye düşülmüşse veya hastalık teşhis edilmişse bize getirerek gerekli muayeneleri yaptırabilirler. Kendilerine etin sağlıklı olup olmaması konusunda yardımcı olacağız” diye konuştu.

15.07.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR