Devlet haksız rekabete sebep olur mu?

GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen “Vergi affı vergisini düzenli ödeyen iş insanlarına karşı haksız bir rekabete yol açıyor” dedi.

Devlet haksız rekabete sebep olur mu?

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, çıkarılan yeni yasa ile birlikte vergisini düzenli ödemeyen veya ödeyemeyen iş insanları için çıkarılan vergi affına karşı, vergisini düzenli ödeyen iş insanlarına da vergisel indirimler ve iadeler sağlanması gerektiğini belirtti.

Yapılan düzenlemelerle bir kesim mutlu edilirken, kanun ve kurallara riayet eden bir başka kesim ise adeta cezalandırılıyor” diyen Öztürkmen şöyle devam etti:

“Vergisini düzenli ödeyen işletmelere acilen yeni yasa ile getirilen kolaylıklar oranında indirimler ve vergi iadeleri yapılmalı.Yıllardır vergi affı adı altında yapılan uygulamalar artık ülkemizde alışkanlıklara dönüştü. Bu konuda her yıl çeşitli beklentilere giriliyor. Tabi bu da vergi ve kamusal borçların düzenli ödenmesi konusunda çeşitli suistimallere sebep oluyor. Özetle Türkiye’de vergi ve kamusal borç ödeme bilincinin deforme olduğunu söyleyebiliriz.

"PANDEMİ ELBETTE SORUN"

Elbette pandemi döneminin ekonomik ağırlığını hepimiz hissediyoruz. En küçük işletmeden dev sanayi kuruluşlarına kadar bu dönemde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalındığının farkındayız. Devletimiz de kamusal borçlar ve vergi affıyla bu yükü azaltmaya çalışıyor. İş dünyası olarak vergi afları veya çeşitli yapılandırmalara kesinlikle karşı değiliz. Fakat bunlar yapılırken mutlaka vergi ve çeşitli kamusal borçlarına karşı sorumluluklarını yerine getiren iş insanlarının da düşünülmesi gerektiğini savunuyoruz.”

20.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR