Çukura düşen tilkiler gece operasyonuyla kurtarıldı

Kurtarma çalışması 5 saat sürdü. Tarım Orman Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karkamış İlçe Tarım Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz...

Çukura düşen tilkiler gece operasyonuyla kurtarıldı

 

 

 

Sosyal medyadan yapılan iki tilkinin 10 metrelik çukura düştüğü ve yaşam mücadelesi verdiği  ihbarları sonucu Gaziantep İl Tarım Müdürlüğü koordinasyonunda harekete geçen Karkamış İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından tilkiler sağ salim kurtarılarak doğal yaşama salındı.

6 Ocak 2022  Pazar günü akşam saatlerinde sosyal medyadan yapılan yardım çağrılarının hemen ardından Karkamış İlçe Tarım Müdürlüğü personeli harekete geçerek ihbarda adı geçen Oğuzeli Göveçli Köyü’nde bulunan alana ulaştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile yapılan ortak çalışma ile 19.15’te başlanan kurtarma operasyonu 00.15 te tamamlanarak kurtarılan tilkiler doğaya salındı.

Yaklaşık 10 metre yüksekliğinde bir çukurdan itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla 5 saatte çıkarılan tilkilerin yaralı olmadığı anlaşıldı ve tilkiler çukurdan çıkarıldıktan hemen sonra özgürlüklerine kavuşturuldu.

7.02.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR