Caninin katlettiği Ceylan'ın dayısı konuştu: Çocuklarını her gün tavana asıyormuş

Caninin katlettiği Ceylan'ın dayısı konuştu: Çocuklarını her gün tavana asıyormuş


Cezaevinden çıkan sözde babası tarafından dövülerek öldürülen dokuz yaşındaki Ceylan'ın dayısı Mehmet Mat, yurthaberleri.net'e konuştu. Mat, "Ablam defalarca şikayet etti 'Gereğini yapacağız' dediler ama o hep elini kolunu sallayarak karakoldan çıktı" dedi. Mehmet Mat, babalarının çocukları tavana, pervane demirine astığını anlattı...

Gaziantep'te cani baba Müslüm Aslan tarafından dövülerek öldürülen Ceylan'ın aylardır annesi ve kardeşleri ile birlikte sabahlara kadar işkence gördüğü, polise defalarca kez şikayet edilmesine rağmen baba Aslan'ın bir türlü tutuklanmadığı ortaya çıktı. Aslan'ın eşini bıçakladığı halde yine tutuklanmadığı, daha sonra başka birini yaraladığı için beş ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.

KARDEŞLERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRMÜŞ


O can, tarafından kardeşlerinin gözü önünde dövülerek katledilen Ceylan'ın dayısı Mehmet Mat, kardeşi ile yeğenlerinin yaşadıklarını anlattı. Müslüm Aslan'ın sanılanın aksine eşini değil başka birisini yaraladığı için tutuklandığını söyleyen Mat, "Defalarca şiddet uyguladı, karakolluk oldu, üstünde uyuşturucu yakalandığı halde hep serbest kaldı. Ben uyuşturucu yakalattığını kendi gözlerimle gördüm. Beni, sağ kolumdan bıçakladı, kolum sakat kaldı. Biz o kadar devletimize yalvardık. Müslüm'le ilgili şikayette bulunduk. Polisler dedi ki, 'Seni öldürdü mü?' Beni mi öldürmesi mi lazımdı. Benim ablam defalarca darp raporu aldı, karakola gitti. Ne benim ablama destek oldular ne de ablamın yanına geldiler. Darp raporunu alıp, 'Gereğini yapacağız' derlerdi ama Müslüm Aslan ifade verip elini kolunu sallayarak karakoldan çıkardı" diye konuştu.


KOLUNDAN BACAĞINDAN ASMIŞ


Kardeşinin ve yeğenlerinin uzun süredir işkence gördüğünü bildiren Mat, Müslüm Aslan hakkında yeğenlerinden öğrendiklerini şöyle anlattı:
"Gece üçten sabah dokuza kadar ablam makasla, tornavidayla işkenceye maruz kalıyor, her yerinden kan geliyor. Ablam, 'Çocukların yanında vurma, çocuklar korkuyor' diyor ama dinlemiyor. Üç yaşında bir yeğenim var, şu an konuşma yeteneğini kaybetti. Oğlu Yusuf'a, 'Senin parmaklarına ne oldu' dedik, 'Babam hepsine tahtayla vurdu' dedi. 'Her canı sıkıldığında bizi duvara asıyordu' diyorlar. Ceylan’a Yusuf’un gözü önünde işkence etmiş. İki kere çuvalın içine koyup çıkarmış. Tavanda pervanenin olduğu demire perde asmış, her gün çocuğu kolundan, bacağından oraya asıyormuş."

24.04.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR