BÜYÜK ÖNDERE SAYGI VE ÖZLEMLE...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü münasebetiyle anma töreni düzenlendi.

BÜYÜK ÖNDERE SAYGI VE ÖZLEMLE...

 

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören saat 09.05’de siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, diğer protokol üyeleri ile askeri, adli ve idari erkân temsilcileri katıldı.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak şiirler okundu,  Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Bekir Öztürk yönetimindeki öğrenci korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Program, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Mehmet Ceylan ve Nurel Enver Taner Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Serkan Türköz’ün hazırladıkları Zeybek gösterisinin izlenmesi ile sona erdi.

10.11.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR