Bir koronalı hasta 48 kişi ile temas kurmuş

İşte olayın vehametini bu rakam en iyi şekilde anlatıyor...

Bir koronalı hasta 48 kişi ile temas kurmuş

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde  Kozdere Mahallesi'nde anne ve kızında corona virüs testit edilmesi üzerine tüm mahalle tedbiren karantinaya alındı. Mahallenin ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek ekipleri karşılıyor tamamı karantinaya alındı.

İslahiye ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi'nde  yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvuran E.K isimli anne ve yanında kalan N.Y., isimli kızında korona virüs görüldü. Yaşanan olay üzerine harekete İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorlar ve sağlık çalışanları, yaptıkları vaka takip çalışması ile ilk etapta E.K.'nin 16 evde bulunan 48 kişi ile temas ettiğini belirledi. Covid 19 testi pozitif çıkan N.Y'nin de temaslarını araştıran ekipler, alarme geçerken durumun iletildiği İslahiye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu korona virüs tespit edilen anne ve kızının yaşadığı Kozdere Mahallesi'ni 11 gün süreile karantina altına aldı.Jandarma tarafından kurulan bariyerle mahalleye geçişler yasaklandı.

Vakanın görüldüğü evde ve hastaların temas ettiği düşünülen noktalarda dezenfekte çalışması yürütürürken 950 nüfuslu mahallenin halkı ise cami ve jandarma aracından yapılan anonslarla hastalığa karşı uyarılıyor.

.

26.05.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR